Bajnokok LigájaLabdarúgás

Az eredmény jó! És a játék? Hát…

2019. augusztus 07.

A Ferencváros 1-1-es döntetlen ért el a Dinamo Zágráb otthonban, ami mindenképpen jó eredménynek számít, de azért ne szálljunk el a jelzőkkel, és ne beszéljünk szuperlatívuszokban a csapatról, mert rengeteg buta hibát követtek el.

Külön meg kell dicsérni Rebrovot, aki tanult a saját hibájából, és rájött, hogy Ihnatenkonak semmi keresnivalója nincs a Fradi kezdőcsapatában. Az elmúlt meccseken annyi hibát vétett, amennyit egy szezon alatt szoktak más játékosok.

A Dinamo remekül kezdett és már a hetedik percben megszerezték a vezetést, Dani Olmo góljával, akinek a megmozdulásaiból egyértelműen az látszott, hogy magasan kilóg felfelé az egész mezőnyből. Sokkal magasabb szinten van a helye. Meglepődnék, ha ősszel még itt lenne a zágrábi csapatban.

A játékvezető úgy osztogatta a lapokat a Fradinak, mint ahogy azt a diákmunkások szokták a Blaha Lujza téren a nyugdíjasoknak. Mindenért azonnal repült a sárga. Az ellenfél hasonló szintű vagy durvább szabálytalanságai ellenben maximum szabadrúgást értek.

A Ferencváros játéka bőven hagyott maga után kivetnivalót az első félidőben. Ami legjobban mutatja a csapatok közötti különbséget, az a kapuralövések száma, amiből a Fradinak egy volt, míg a Dinamonak hat. Szerencsére a második félidőt jobban kezdte a magyar csapat, és sikerült is kiegyenlíteni, de rengeteg hibát vétett a zöld-fehér együttes.

Nagyon sok helyezkedési hiba volt, ami miatt elmaradtak a lesre állítások, egy az egyben simán levettek mindenkit a hazaiak, Dibusz kijövetelei borzasztó veszélyesek voltak a saját kapujára, és akkor Heister megmozdulásait nem is említettem. Hála az égnek ma mindent kihagyott a Zágráb.

Reméljük ez így is marad, mert az eredmény, bizakodásra ad okot, a csoportkört tekintve. A Dinamo sokkal jobb csapat, mint a Ferencváros eddigi ellenfelei. Rendkívül veszélyesen kontráznak és nagyon jók egy az egyben. Szóval ez az 1-1 ne megnyugtasson minket, hanem pörgesse fel a csapatot és a szurkolókat.