Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Adama Traoré éveken át kirobbanthatatlan volt a Wolvesból, de egy új edző és az elképzelései partvonalon kívülre szorították és úgy tűnik nincs visszaút.

Traoré jelenlegi fizikai attribútumai és játékstílusa mellett nehezen elképzelhető, de a La Masia-növendéke volt. A 2013/14-es idényben bemutatkozhatott a felnőttek között, de a következő esztendő nem hozta meg az áttörést. Az évek óta a kiesés elől menekülő Aston Villa nem volt rest 10 millió eurót fizetni érte. A spanyol utánpótlás-válogatott focistának egy romjaiban lévő csapatnál kellett volna megtennie az első lépéseit a felnőtt futballba, de ez a küldetés kudarcba fulladt. A birminghami gárda 17 pontot gyűjtve tükör simán esett ki az angol első osztályból.

Aitor Karanka a Middlesborough akkori vezetőedzője látott fantáziát Traoréban és a feljutásban fontos szerepet játszó Albert Adomah-t elcserélte a honfitársára. A szakvezető részben létrehozta azt a játékost, akit ma is ismerünk, hiszen első értékelhető PL-szezonjában a cselei több, mint 75%-a sikeres volt és átlagosan 8 alkalommal jutott túl az ellenfelén. Hiába a fantasztikus számok, ha ez csapatszinten nem mutatkozott meg eredményekben és egy újabb búcsút könyvelhetett el.

A következő szezon elején nem volt senki, aki mentőövet nyújtott volna számára, de nem is kellett. A Championshipben még brutálisabb számokat hozva segítette play-offig a Borot, ahol pont a korábbi csapata ejtette ki az elődöntőben. A 15 kanadai ponttal zárt évad után a ligát dominánsan megnyerő Wolves igényt tartott a szolgálataira. A „farkasok” újoncként az Európa-liga-selejtezőt jelentő 7. pozícióban fejezték be az idényt, de Traoré még az 1000 játékpercet sem érte el. A második éve meghozta az áttörést, miután nem csak, mint a jobbszélső vette számításba Nuno Espírito Santo, hanem mint szárnyvédő is, bár utóbbi esetben több védekező feladattal kellett megküzdenie. Amíg szélsőként Doherty alákerülései nyitottak számára folyósokat, addig szárnyvédőként a mélyről való labdacipelései okoztak fejfájást a riválisoknak.

A wolverhamptoni sikeredző utódja egy labdabirtoklásra épülő, fluid játékot képzelt el, amit végül tavaly feladott, de idén nem tágít tőle. Lage a rendszerében idegen testként mozgó játékoktól szeretne is megszabadulni, közéjük tartozik Traoré is, aki jelenleg egy fáradt védelemre ráengedett szupercsereként van számon tartva csapaton belül.

A Chelsea-nél még beeshetnek igazolások, de befelé húzódó szárnyvédőként nem használható, előrébb pedig sem a gólokat nem tudná hozni, sem az összjátékban nem tudna a csapat segítségére lenni. A Spursnél Conte irányítása alatt új szintre is léphetett volna, de Djed Spence leigazolásával bezárulni látszik ez a kapu. A Manchester Unitednél az érkezők oldalán lesz szélső, de inkább egy kombinatívabb, befelé törő labdarúgóban gondolkodnak, mintsem egy szélességet tartó, egy az egyeket keresőben.

Természetesen a piacon még sok minden változhat, de a legvalószínűbb, hogy a kifutó szerződése után, 2023 nyarán, mint szabadügynök keres csapatot.

Kapcsolódó cikkek