LabdarúgásPremier Liga

Az újoncnál folytatja a Manchester United kegyvesztettje

2022. július 29.

A korábbi kölcsönök után ezúttal végleg szedte a sátorfáját.

A Manchester United saját nevelésű szélsője, Jesse Lingard előző idény végén lejáró szerződése nem került meghosszabbításra, így az angol válogatott játékos szabadúszóként elhagyta az Old Traffordot.

Több kisebb-nagyobb klub kínálta lehetőség közül a 29 esztendős szélső az élvonalba frissen visszatérő Nottingham Forest ajánlatát fogadta el. Lingard az egykori kétszeres BEK-győztessel egy évre szóló szerződést kötött. Amennyiben hihetünk a szigetországi sajtóhíreknek, akkor az őt korábban kölcsönző West Ham United is szívesen leigazolta volna. Állítólag Wayne Rooney is csábította volna magával az MLS-ben szereplő D.C. United gárdájához – azonban érzett még magában annyi erőt, hogy maradjon Angliában.

A „Vörös Ördögök” színeiben a 2011-es debütálása óta 232 mérkőzésen 35 gólt szerzett, melynek több mint a harmadát élete szezonja, a 2017–2018-as idény során elért 13 találat formájában szorgoskodta össze. Lingard nagy évében nem gondoltuk volna, hogy nem lesz több benne, és az azt követő négy szezonban együttesen sem szerez annyi gólt a United dresszében. Mégis ez történt, hiszen bár a WHU-nél töltött 2021-es tavasz alatt 16 bajnokin kilenc gólig jutott, visszatérést követően az MU soraiban később kényeztette el a csapat szurkolóit.

Utolsó évében 16 bajnokin mindössze két gólt szerzett, képtelen volt állandó lehetőséget követelni magának és a nyáron kinevezett menedzser, Erik ten Hag további terveiben sem szerepelt a neve.

Lingard 2000 óta, nyolcéves korától kezdődően állt a Manchester United alkalmazásában, korábban kizárólag kölcsönben hagyta el a csapatot, most azonban végleg távozott és bizonyára már csak ellenfélként térhet vissza az Old Traffordra.

De legalább máshol is megmutathatja magát és az újonc színeiben bizonyára bőven lesz majd lehetősége arra, hogy megcsillogtassa valós tudását.

Szerző: Ficsura Ádám