Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Számtalan esélyes hullott el az idei kiírásban.

Magyar idő szerint hétfőre virradóra éjféltől kerül sor a kolumbiai bajnokság (Primera A) idei Clausura döntőjének első mérkőzésére a papíron esélyesebb Independiente Medellín és a meglepetésdöntős Deportivo Pereira között.

A két finalista közt egyetlen pont döntött a nagyon szoros alapszakaszban: az Independiente a harmadik, a Pereira az ötödik helyen futott be. A kiscsapat még soha nem volt bajnok az első osztályban, a lelkes együttes története első bajnoki címére készül. A jóval nevesebb medellíni gárda hat év után nyerne újra bajnokságot, miután az eddigi utolsó, hatodik bajnoki címét 2016-ban szerezte. Idén az Aperturában 1–1-es döntetlent játszottak egymással a Deportivo otthonában, majd szeptemberben a mostani kiírásban az Independiente hazai környezetben 2–1-re diadalmaskodott.

A döntő első mérkőzésén az Independiente lesz a pályaválasztó, hazai pályán kéne előnyt szereznie a pereirai visszavágóra.

Az alapszakasz során olyan helyi nagyágyúk hullottak el, mint a kolumbiai rekordbajnok Atlético Nacional, vagy a 2004-es Libertadores-kupa-győztes Once Caldas, de nem jutott be a rájátszásba a tavalyi két kiírás bajnoka, a Deportes Tolima és a Deportivo Cali sem.

A továbbjutó nyolc csapatot két négyes csoportba sorolták, a Quadrangularnak nevezett „nyolcasdöntő” végén a két csoport első helyezettje jutott be a fináléba. A meglepetésre döntőbe jutó Deportivo Pereira például a bogotái Millonariost megelőzve nyerte meg csoportját, míg az Independiente Medellín két másik meglepetéscsapatot, az Aguilast és a Pastót utasította maga mögé csoportja élén.

Így alakult ki a döntő párosítása.

Kapcsolódó cikkek