Bajnokok LigájaLabdarúgás

Bajnokok Ligája: A Chelsea ki tud lábalni a gödörből?

2023. március 06.

Graham Potter együttese 1-0-ra veszítette el az első mérkőzést, de még nincs veszve semmi az ő szempontjukból sem. 

Chelsea-Dortmund, kedd 21:00

A Chelsea számára ez a szezon az átalakulásról szól, minden szinten. Todd Boehly személyében új tulajdonos érkezett a Stamford Bridge-re, a felnőtt keret pedig jelenleg több mint 30 főből áll. Így természetesen nincs egyszerű dolga az edzőnek, akit immár nem Thomas Tuchelnek, hanem Graham Potternek hívnak. Potter regnálása egyelőre nem egyértelmű sikertörténet, sőt, a legtöbb Chelsea-szurkoló minden bizonnyal már meg is vált volna a trénertől. A hírek szerint a hétvégi, Leeds elleni bajnoki már az ultimátum része volt, Potter azonban tudta hozni a győzelmet, ezzel egy időre talán távoztak a viharfelhők, de igazán akkor tisztulna ki az ég, ha a BL-ben is sikerülne továbbjutniuk. 

Helyzetük pedig nem egyszerű, de nem is kilátástalan, a Dortmund hazai pályán 1-0-ra nyert az angol együttes ellen. A Dortmundnál a korábban említettekkel ellentétben remekül alakul a szezon. Jelenleg pontegyenlőséggel állnak a Bayern Münchennel a bajnokságban, és bár a játék itt sem mindig imponáló, Edin Terzic nagyon szépen szállítja az eredményeket. Olyannyira, hogy hosszú idő után most talán a nemzetközi porondon is lehetnek ambícióik. 

Az angol együttesnél végre valahára látni némi rendszert a kezdőcsapat kijelölésében, elől legnagyobb eséllyel a Félix-Havertz-Sterling hármas kaphat szerepet, míg a német csapatnál a remek formában lévő Bellingham és Haller rohamozhat majd. Egy gól pedig már könnyen elég lehet a döntetlenhez – hiszen a Chelsea rendre kevesebb találatot szerez, mint amit a helyzetei minősége indokolná – és a német továbbjutáshoz