Bajnokok LigájaLabdarúgás

Bajnokok Ligája: A Chelsea mentené a szezonját

2023. április 11.

Immár a harmadik edző ül a kékek kispadján, így Frank Lampardnak jut a szerencsés feladat, hogy megpróbálja kiejteni a Real Madridot. 

Real Madrid-Chelsea,  szerda 21:00

Kevés topcsapatnak van annyira és minden szempontból hányattatott szezonja, mint idén a Chelsea-nek. Thomas Tuchellel kezdték a szezont a londoniak, és ekkor még bizony bajnoki címről, de legalábbis a legjobb háromról álmodtak. Ehhez képest néhány gyengébb eredmény után már távozott is a német edző, és jött az a Graham Potter, akit sokán a legtehetségesebb szigetországi mesternek tartottak – ám London kék felén könnyűnek találtatott, nem tudott stabil alapjátékot kialakítani. Így Frank Lampard próbálja megmenteni a szezont, mégpedig úgy, hogy biztosak lehetünk abban: az idény végén távozik, így rövidtávú megoldásokhoz kell nyúlnia. 

Ezzel a klímával persze nem könnyű dolgozni, és ez bizony meg is látszott az első mérkőzésen, a Wolverhampton 1-0-ra verte a Chelsea-t, azaz a kékeknek ismét nem sikerült gólt szerezni, ez pedig már egy hónapokon keresztül húzódó probléma az együttesnél. Azzal pedig valószínűleg nem okozok túl nagy meglepetést, hogy a Real Madrid ellen nem lesz könnyű így továbbjutni. 

A Madridnál szintén nem egyértelmű ennek a szezonnak a megítélése, ami szerencsétlenebb kifutással akár Carlo Ancelotti állásába is kerülhet. A bajnokságban már óriási hátrány, szinte biztos, hogy a Barcelona be tudja húzni a La Liga-címet. A kupában viszont sima 4-0-lal ütötték ki a legnagyobb riválist (az 1-0-ás, első meccsen elszenvedett vereség után), így ott viszont kinéz nekik egy trófea, arról nem is beszélve, hogy még a BL-ben is állnak, azt pedig tudjuk, hogy a Realnak ez az igazi terepe…

És az idei formák alapján bizony ez a párharc is egyértelműen nekik áll. Ugyanakkor ha már a múltnál tartottunk, a Chelsea az elmúlt kicsit több mint egy évtizedben két BL-címet nyert. Mindkettőt egy frissen kinevezett edzővel…