Bajnokok LigájaLabdarúgás

Bajnokok Ligája: A City ismét elindul az úton

2023. február 21.

És ez az út a BL-címig vezető ösvény, amely természetesen most sem lesz egyszerű, hiszen már a legjobb 16 között is nehéz ellenfél vár Pep Guardiola csapatára. A City szezonja eddig igen érdekes: Erling Haaland elképesztő mennyiségben szerzi a gólokat (bár most épp volt egy gyengébb időszaka, amit az Arsenal ellen tudott megtörni), és az eredmények sem rosszak, de mintha valami hiányozna ebből a csapatból, a korábbi években mintha zökkenőmentesebb lett volna a csapatjáték. 

A Leipzig szintén jó formában van. A Bundesligában ugyan ez még csak az ötödik helyre elegendő, de folyamatosan csökken a különbség, így akár még a bajnoki címre is esélye lehet Szoboszlai Dominik együttese. Ha már szóba került a magyar középpályás, ő is remekül játszik az elmúlt időszakban, ismét bebizonyosodott, hogy Marco Rose jól tud bánni vele. 

Gulácsi Péter viszont továbbra sem áll rendelkezésre hosszú sérülése miatt, ahogy Olmo és Diallo sem, Rosénak tehát némileg meg kellett keverni a kártáyait (igaz, ezek azért nem új infomációk). A német együttesnél ezeken kívül nincsenek kérdéses pontok, a City-nél viszont már eggyel izgalmasabb a kezdő összeállítása, hiszen Guardiola a legutóbbi meccseken megpróbálkozott egy olyan felállással, melyben Bernando Silvának több védekező feladata van. Úgy tűnt azonban, hogy ez csak azok ellen a csapatok ellen hatásos, amelyek nem tudják hosszabb ideig birtokolni a labdát a manchesteri kékekkel szemben. A Leipzigtől ennél nagyobb ellenállásra számíthatunk, így nem biztos, hogy a spanyol edző most is ehhez a formációhoz nyúl majd. 

A német együttesnek mindent összevetve azonban egy döntetlen is jó eredmény lenne.