Bajnokok LigájaLabdarúgás

Bajnokok Ligája: A Serie A-ban bukdácsol, a Bajnokok Ligájában szárnyal a Juventus

2021. november 23.november 25th, 2021

Chelsea-Juventus, kedd 21:00

A H jelű négyes megalakulásakor már látni lehetett, hogy két csapat mérföldekkel a többi előtt jár: a címvédő Chelsea és a nyáron edzőt váltó Juventus. A várakozásoknak megfelelően, a kiemelt gárdák hozták is a kötelezőt, simán verték a Malmö-Zenit duó tagjait, az egymás elleni mérkőzéseiken pedig a csoportgyőzelem a tét. Az első randevúról a Juventus távozott boldogabban, miután egy-nullára legyőzte a londoniakat, egy nagyon is felejthető meccsen.

A Chelsea támadósora nem tudott nyomást gyakorolni a Zebrák védelmére, akik Chiesa találatával végül zsebre vágták a három pontot, ám az olasz támadó gólján kívül az Öreg Hölgy sem mutatott sokkal többet, mint riválisa. Lehet, hogy mindkét csapat a londoni visszavágóra tartalékolta az erejét, és gólparádét láthatunk a Stamford Bridge-en?

Nos, a Chelsea csatárai közül Havertz és Lukaku is jó eséllyel kihagyja a találkozót, vagy a padról beszállva segíti majd a csapatát. Ennek folyományaként, Tuchel legfőképpen Wernerben és Mountban bízhat, miután Ziyech Torinóban sem váltotta meg a világot. Az Oroszlánok egyébként is hektikusan teljesítenek gólszerzés terén, az utóbbi hat meccsükből hármon csak egyszer találtak a hálóba, míg a másik három találkozón összesen 13 gólt szereztek, hét-három-három felosztásban.

A kevésgólos összecsapások a Juve csapatára is jellemzők, ám az olaszoknál ez kiegészül a váratlan eredményekkel is, ha a nemzeti bajnokságot nézzük. A nagycsapatok ellen felszívják magukat a Zebrák, ám az elmúlt hetekben a Sassuolo és a Verona is megfricskázta Massimiliano Allegri legénységét, amely csak a nyolcadik helyen szerénykedik a Serie A-ban. Ezzel szemben, a Thomas Tuchel dirigálta Chelsea vezeti a Premier League-et.

Persze a Bajnokok Ligája más kávéház, itt mindenki tiszta lappal indul, a Bianconeri pedig három pont előnnyel is, azaz döntetlen esetén is övék lehet a csoport első helye, valamint az ezzel járó könnyebb ellenfél a legjobb 16 között. Valószínűleg ezt a mérkőzést már a Chelsea sem veszi majd annyira félvállról, mint a torinói találkozót – ezzel együtt az angolok győzelme nem magától értetődő, sőt.

Tipp: Döntetlen 4,00

Bajnokok Ligája tippjáték – 8 millió Ft