Bajnokok LigájaLabdarúgás

Bajnokok Ligája: Amszterdamban ütközik meg egymással a C csoport két veretlen csapata

2021. október 18.november 25th, 2021

Ajax-Dortmund, kedd 21:00

Európa Ligába való csoport! Alighanem sokan így vélekedtek, amikor meglátták a Bajnokok Ligája C jelű négyesét, amelyben a Dortmund és az Ajax mellett, a Sporting és a Besiktas kapott helyet. Valóban nem olyan túlzó a kijelentés, habár előbbi két gárda az elitliga rendszeres résztvevője, ennek megfelelően pedig valóságos párbajt folytatnak a kvartett első helyéért. A két legizgalmasabb felvonás éppen most következik!

Először a Darazsak látogatnak Amszterdamba, ahhoz az Ajaxhoz, amely két forduló után a második legjobb gólkülönbséggel rendelkezik: hét rúgott és egy kapott találat szerepel a lőlapon, ennél csak a Barcelonát és a Dinamo Kijevet elgázoló Bayern München kezdett jobban (8-0), ám a két csapat keretét össze sem lehet hasonlítani, valamint az Ajax jobban is megszórhatta volna a Besiktas gárdáját, amelyet nem sok választott el attól, hogy belenézzen egy öt-hatgólos zakóba Hollandiában.

A Dortmund nem kezdett ennyire magabiztosan, Törökországban ugyan nem fért sok kétség a sikerükhöz, ám a Signal Iduna Parkban nagyon csikorgott a gépezet, mindössze egyetlen gólt lőttek a Sportingnak. A Bundesligában sem a kiütéses győzelmeikkel csillognak a Ruhr-vidékiek, ám mégis ott vannak a második helyen, mindössze egyetlen pontnyira a Bayern Münchentől. Az Ajax vezeti az Eredivisie-t, ám a PSV szorosan ott van a nyomában, egy egységnyi a különbség.

A hollandok gólaránya árulkodó lehet a mérkőzés képét illetően: tizenegy találkozón harminckilenc alkalommal vették be az ellenfél kapuját, vagyis közelítenek a négygólos átlaghoz, miközben hátul mindösszesen háromszor kapituláltak. A mezőnyjátékosok sora teljes, egyedül a kapuban nincs stabil megoldás Stekelenburg sérülése és Onana eltiltása miatt. A csatársorban viszont ott van a két BL-mérkőzésen öt találatot jegyző Haller, aki izgalmas gólpárbajt vívhat majd Haaland ellen.

A németek számára fájó pont Guerreiro távolmaradása, a többi poszton számíthat a kezdőjátékosaira, legjobbjaira Marco Rose. A nyáron kinevezett tréner eddig egyszer jutott tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből, tavaly, a Mönchengladbach trénereként, ezzel szemben Erik ten Hag már az egyenes kiesés szakasz buktatóit is jól ismeri. Az aligha lehet kérdés, hogy ez a két csapat jut majd tovább a csoportból: a mutatott játék és a jelenlegi forma alapján először az Ajax, majd a Dortmund lehet ott a legjobb 16 között. Hacsak, a Dortmund nem tesz csodát Amszterdamban…

Tipp: Ajax 2,23

Bajnokok Ligája tippjáték – 8 millió Ft