Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Manchester City-Chelsea, szombat 21:00

Ki gondolta volna a szezon elején, Frank Lampard irányítása idején, hogy a Chelsea végül két kupadöntőt is vív majd a szezonban, ráadásul a Premier League-ben is odaér a Bajnokok Ligáját érő negyedik pozícióba? Bizonyára senki… A klublegendának mennie kellett, Thomas Tuchel pedig jött, látott és kirángatta a londoniak szekerét a sárból, és bár az FA-kupa döntőjét elbukta a klub, a szezont – a BL-finálé eredményétől függetlenül – mindenképpen sikerként könyvelhetik majd el Roman Abramovicsék. Jövőre pedig tovább épülhet-szépülhet a csapat, amely a PL-ben is méltóbb ellenfele lehet a legjobbaknak.

Ebbe a kategóriába tartozik például a Manchester City, amely ugyan nem kezdte jól az idényt, ám utána Pep Guardiola megtalálta a tökéletes taktikát, amellyel fölényesen behúzták az angol bajnokságot, megnyerték a Ligakupát, míg a Bajnokok Ligájában nagyon meggyőzően meneteltek a döntőig. Ha rosszmájúak lennénk, akár azt is mondhatnánk, hogy viszonylag könnyű ellenfelek jutottak az égszínkékeknek, ám a PSG elődöntőbeli magabiztos legyőzése eloszlatja az efféle kételyeket – egyedül talán a Bayern Münchennek lett volna esélye a City legyőzésére.

Vagy a Chelsea-nek, amely a két csapat legutóbbi négy egymás elleni mérkőzéséből hármat megnyert, kettőt a bajnokságban, egyet pedig az FA-kupában. Ezt a mérkőzést sem tekinthetjük előre lefutottnak tehát, főleg, ha a Chelsea kérdéses állapotban lévő játékosai is ott lehetnek az – eredeti, isztambuli helyszín szerepét átvevő – arénában, amely az FC Porto stadionja, a Dragao lesz, ahol nézők előtt futballozhatnak majd a csapatok. A sérültekhez visszatérve: Tuchel Kanté és Mendy játéka miatt aggódhat, azonban jó eséllyel mindkettőjüket összedrótozzák majd valahogy a fináléra. Guardiola feje már régóta nem fáj ilyen problémák miatt: a City teljes kerete egészséges maradt a szezon hajrájára.

A manchesteri klub történetének első BL-döntőjére készül, míg Pep mester utoljára tíz évvel ezelőtt járt az elitliga fináléjában, amikor a Barcelonával meg is nyerte a trófeát. A Chelsea harmadszor szerepelhet a BL-döntőben, eddig egy-egy győzelem és vereség a klub mérlege: kilenc évvel ezelőtt úgy nyerték meg a trófeát, hogy az esélytelenek nyugalmával érkezhettek az Allianz Arénába, ahol a Bayern München várt rájuk. Idén talán ennél valamivel kisebb a különbség a csapatok között, de még így is az égszínkékek győzelmét vizionáljuk – hacsak Guardiola el nem taktikázza magát, megint.

Tipp: Manchester City 1,92

Tipp: Kevin de Bruyne gólt szerez 4,10

Szerezz 1500 Ft ingyenes fogadást a BL-döntőre!

 

Bajnokok Ligája tippjáték – Válaszolj helyesen a kérdésekre és nyerj 8 millió forintot!

Kapcsolódó cikkek