Bajnokok LigájaLabdarúgás

Bajnokok Ligája: Ez az AC Milan utolsó esélye…

2021. november 24.november 25th, 2021

Atlético Madrid-AC Milan, szerda 21:00

Alighanem kevesen gondolták, hogy négy forduló után az FC Porto továbbjutást érő helyen áll majd a B csoportban, míg az Atlético Madrid a harmadik, a nyeretlen AC Milan pedig a legutolsó helyen szerénykedik majd. A Liverpool már megnyerte a kvartettet, így itt nincs kérdés, a második továbbjutó hely viszont még kiadó, a Matracosok pedig két győzelemmel megszerezhetik azt, míg a Milannak előbb az Atléticót, majd a Liverpoolt kellene legyőznie, miközben az angolok legyőzik a portugálokat, a Porto-Atlético Madrid találkozó döntetlenre végződik, Stefano Pioli csapata pedig második helyezett lesz. Valljuk be, erre viszonylag kevés esély van.

Az Európa Liga elérése sem egyszerű dolog, igaz, az még egy madridi döntetlennel is meglehet, ha az utolsó fordulóban a Porto legyőzi a spanyolokat, míg az olaszok felülkerekednek a csoportelső Liverpoolon. Bonyolult mateklecke, az biztos, ráadásul a megoldások sem igazán teszik boldoggá a Rossoneri szurkolóit… A négy forduló alatt szerzett egyetlen pont nagyon kevés, főleg úgy, hogy a Porto ellen két meccset is játszott az olasz bajnokságban egyébként remeklő piros-fekete gárda, amely elég komoly sérültlistával rendelkezik: Tomori, Rebic, Bakayoko, Maignan, Castillejo és Calabria sem utazik el Madridba. A korai búcsú egyetlen pozitívuma a többfrontos terhelés megszűnése és az ezzel együtt járó erősebb bajnoki szereplés lehet, amely – a legjobb forgatókönyv szerint – akár a pontvadászat megnyerésével is végződhet.

Az Atlético Madrid folytatja a Bajnokok Ligája csoportkörében megszokott bukdácsolását: regnáló spanyol bajnok létére, Diego Simeone csapata egyetlen egy győzelmet tudott besöpörni, azt is a hosszabbításban, az AC Milan ellen. A Portóval szemben csak ikszre futotta, míg a Liverpool elsőre kissé nyögvenyelősen, másodjára viszont tükörsimán lelépte a bírói ítéletek által sújtott Matracosokat, akik nagy pechére a spanyol bajnokságban is feltámadt hamvaiból a Real Madrid, így semmilyen téren nincs könnyű dolguk.

A vendéglátóknál nincs sérüléshullám, ám Trippier és Joao Félix sérülés miatt nem állhat El Cholo rendelkezésére, míg Felipe eltiltását tölti minden idők egyik legszokatlanabb kiállítása után. Az Atlético Madrid még soha nem veszített el három BL-mérkőzést egymás után, erre pedig most is kicsi az esély: egy döntetlen azonban elég lehet számukra, hiszen ha a Porto nem győzi le a Liverpoolt, akkor az utolsó fordulóban továbbjutást eldöntő mérkőzést játszhatnak a Sárkányok ellen. Kérdés, hogy megéri-e kockáztatni és bízni Jürgen Klopp együttesében?

Tipp: Döntetlen 4,10

Bajnokok Ligája tippjáték – 8 millió Ft