Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az Európa-liga-győztesnek három góllal kéne nyernie idegenben.

Szerda, 21:00 Napoli – Eintracht Frankfurt

Szerda este a Napoli és az Eintracht Frankfurt csap össze egymással a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágói között. A szárnyaló olasz csapat már az idegenbeli első mérkőzésen 2–0-s sikert aratott, így a továbbjutás küszöbére lépett.

A csoportkörben az egész szezonban fantasztikusan menetelő Napoli öt győzelem után már biztos továbbjutóként szenvedte el egyetlen vereségét a második Liverpooltól. A „vörösök” mellett az Ajaxot és a Rangerst előzték meg a csoportban, utóbbi kettőt oda-vissza verték. Eközben a német gárda a végletekig kiélezetten alakuló D csoportban futott be a második helyen a Tottenham mögött, a Sporting CP és az Olympique Marseille előtt. Oliver Glasner együttese az utolsó két mérkőzése megnyerésével harcolta ki a továbbjutást, miután négy kör után négy ponttal még csak sereghajtó volt a kvartettben.

A Napoli magabiztosan vezeti az olasz bajnokságot, 22 győzelem mellett mindössze két-két döntetlen és vereség csúfítja tökéletes mérlegét. Eközben a Frankfurt pillanatnyilag hatodik a Bundesligában és egyelőre vért kell izzadnia a nemzetközi kupaszereplést érő helyekért.

A három héttel ezelőtti odavágó óta a Napoli az Empoli és az Atalanta legyőzései közt elszenvedte idénybeli második bajnoki vereségét, amikor korábbi edzője, a Maurizio Sarri által irányított Lazio tréfálta meg őket 2–0 arányban a Stadio Diego Armando Maradonában. Ezzel szemben az Eintracht egyetlen meccset sem nyert az elveszített első meccs óta: az RB Leipzig elleni 2–1-es vereség után a Wolfsburg ellen idegenben, legutóbb pedig a VfB Stuttgart ellen hazai környezetben játszottak döntetlent.

A két csapat a mostani párharcot megelőzően utoljára az UEFA-kupa 1994-es nyolcaddöntőjében találkozott egymással, amikor mindkét meccset 1–0-ra a németek nyerték.

Az elmúlt hétvégén a nápolyiak első számú kapusa, Alex Meret és meghatározó hátvédje, Kim Min Jae egyaránt kisebb sérülést szenvedett. Amennyiben nem léphetnek pályára, az némi reményt adhat az Eintrachtnak, de valójában óriási meglepetés lenne, ha a németek még szorossá tudnák tenni a párharcot. A papírforma újabb nápolyi diadalmenetet ígér, hiszen a Frankfurtnál komolyabb csapatoknak is beletört már a bicskája Luciano Spalletti elképesztő lendülettel futballozó csapatába.

Tipp: Gólok száma 2,5 felett – 1,79

Kapcsolódó cikkek