Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A BVB a továbbjutást, a City a csoportelsőséget biztosítaná be.

A Bajnokok Ligája csoportköre ötödik fordulójának kedd esti programjában a Borussia Dortmund és a Manchester City méri össze tudását egymással a G csoportban.

A City tíz ponttal vezeti a csoportot a hétpontos Dortmund előtt, amely továbbjutása szintén aligha foroghat veszélyben, hiszen a kvartett másik két csapata, a Sevilla és a Köbenhavn csupán két-két egységgel rendelkezik.

A BVB ugyan a Bundesliga múlt hétvégi körében 5–0-ra kiütötte a VfB Stuttgartot a duplázó Jude Bellingham főszereplésével, csak az ötödik helyet foglalja el a német pontvadászatban. A táblázat azonban rendkívül szoros, a mezőny első felében a csapatok egy-egy pont különbséggel követik egymást, így az éllovas Union Berlin is csupán négy egységgel előzi meg a Ruhr-vidékieket. Ettől függetlenül Edin Terzic csapata meglehetősen hullámzó formában teljesít, hiszen a svábok elleni sikert megelőző három bajnokiból egyet sem nyert meg. A Bajnokok Ligájában 2-1-1-es mérleg révén a továbbjutás egyelőre nincs veszélyben, de akár már a múlt fordulóban bebiztosíthatták volna 16 közti helyüket, ám hazai pályán csak döntetlenre voltak képesek a Sevilla ellen.

A Manchester City a Liverpool elleni fiaskót a Brighton & Hove Albion 3–1-es legyőzésével feledtett, de így is csak a második helyet foglalja el a Premier League-ben két ponttal az Arsenal mögött. Pep Guardiola legénységének továbbra is igyekeznie kell a bajnoki cím megvédéséért, miközben a BL-ben már biztosították továbbjutásukat. Az égszínkékek három győzelemmel és egy döntetlennel állnak csoportjuk élén, így az utolsó két meccs már csak formalitás, de természetesen a profizmusukat ismerve elképzelhetetlen, hogy ne vennék maximális komolysággal őket.

Erling Haaland a nyáron 60 millió euró ellenében igazolt át a Dortmundtól a Manchester City-hez. A 22 éves norvég gólgép másfél hónappal ezelőtt győztes góllal döntötte el a két csapat első mérkőzését, amikor a hazaiak 0–1-ről fordítottak 2–1-re az Etihad Stadionban. Haaaland a BL-ben három meccs alatt öt gólt szerzett, míg az angol bajnokságban 11 fellépés alatt 17-szer volt eredményes, így napjainkban sokan a világ legjobb támadójának tartják őt, egyszerűen megállíthatatlan. Noha csak két és fél idényt töltött a BVB-nél, egész biztosan érzelmes lesz számára a visszatérés a Signal Iduna Parkba.

Mindkét csapat több játékost nélkülöz, a németek legnagyobb hiányzói közt a daganatos megbetegedése miatt kezelt Sébastien Haller mellett Thomas Meunier és Marco Reus számít, míg a City a múlt fordulóban kiállított Sergio Gómezen kívül Kalvin Philipps és Kyle Walker játékával sem számolhat.

A City még idegenben is esélyesnek számít, Haaland valószínűleg bizonyítani akar korábbi csapata ellen, a Dortmund számára azonban nagyobb téttel bír az összecsapás, így biztosan meglepetést szeretnének okozni.

Kapcsolódó cikkek