Bajnokok LigájaLabdarúgás

Bajnokok Ligája: hazai pályán játszik a továbbjutásért az AC Milan

2022. november 01.

Az olasz bajnoknak az egy pont is elég lenne a 16 közé jutáshoz.

A Bajnokok Ligája csoportköre zárófordulójának szerdai játéknapján az E csoportban az AC Milan a Red Bull Salzburgot fogadja.

A kvartett talán nem várt módon szorosan alakul, ugyanis mindkét csapatnak van még esélye a továbbjutásra. A Milan jelenleg a második helyen csak egyetlen ponttal előzi meg osztrák vetélytársát, vagyis amennyiben a Salzburg győzne a San Siróban, akkor az olasz bajnok lemaradna a továbbjutásról. Eközben a Chelsea már biztosan megnyerte a csoportot, a Dinamo Zagreb pedig legfeljebb a harmadik helyet kaparinthatja meg.

A két csapat az első fordulóban némi meglepetésre 1–1-es döntetlent játszott egymással Salzburgban, amikor már az első félidőben kialakult a végeredmény egy gólváltásnak köszönhetően. Azóta a milánóiak a Dinamót kétszer magabiztosan legyőzték és kétszer is rúgott gól nélkül kaptak ki a Chelsea-től, míg az osztrák csapat idegenben elcsípett egy pontot a londoni gárdától a hazai vereség mellett, a Zagreb ellen pedig négy pontot gyűjtött.

Mindkét csapatot számos sérülés sújtja, így a Rossoneri többek közt a hosszútávon sérült Zlatan Ibrahimovic mellett nem számíthat majd az első egymás elleni meccsen eredményes Alexis Saelamaekersre, az első számú kapus Mike Maignanra vagy éppen Davide Calabriára és Alessandro Florenzire sem.

Amellett, hogy a Milan a nemzetközi porondon sem a legmagabiztosabb, legutóbb a Serie A-ban is váratlan vereséget szenvedett, amikor a múlt hétvégén a Torino 2–1-es győzelmet aratott felettük. A szerződését éppen hétfőn 2025-ig meghosszabbító Stefano Pioli csapata másodszor kapott ki a bajnokságban, a harmadik helyen hat ponttal van lemaradva a veretlen éllovas Napolitól. Eközben a Salzburg esélyeshez méltóan, vezeti az osztrák bajnokságot, a 14 forduló alatt tíz siker mellett három döntetlen és egy vereség csúszott be eddig.

A Rossoneri természetesen esélyesebb lehet hazai pályán, és bár a döntetlen is elegendő lenne számukra, bizonyára Giroud-ék nem az egy pontra fognak játszani.