Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Barca és a Bayern is megnyerte az első mérkőzését.

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a kedd este a Bayern München és a Barcelona vívhatja egymással a nap rangadóját a C csoportban.

Mindkét csapat győzelemmel kezdte a szereplését és nagy lépést tehet a továbbjutás felé, aki másodszor is begyűjti a három pontot. A múlt heti nyitófordulóban a Barcelona különösebb megerőltetés nélkül, 5–1-re verte a cseh Viktoria Plzent, míg a Bayern szintén magabiztos győzelmet aratott az Inter otthonában jegyzett 2–0-s siker során.

A mérkőzés főszereplője kétségtelenül Robert Lewandowski lesz, aki a nyáron éppen a Bayerntől igazolt át a Barcelonához. A lengyel gólgép a 2014-es megszerzése óta 375 pályára lépés alatt 344 gólig jutott a müncheni alakulat színeiben.

„Máshol akartam élni, valami újat felfedezni a családommal. A lányom a következő évben kezdi az iskolát, így ez is szerepet játszott a döntésben. Ha most nem, akkor valószínűleg soha nem lett volna lehetséges, ez egy vissza nem térő lehetőség volt az életben” – nyilatkozta a közelmúltban a klubváltásával kapcsolatban.

Kezdetekben úgy tűnt, hogy a Bayern profitálhat a távozásából (az eladási árán kívül), mert Sadio Mané személyében egy sokoldalúbb támadóval erősödtek, és a Lewandowskit jellemző pozíciós játék helyett egy sokkal lendületesebb offenzív focit játszhatnak. Az RB Leipzig elleni 5–3-as Szuperkupa-győzelem után a bajnoki rajton 6–1-re ütötték ki az Eintracht Frankfurtot, majd a Wolfsburg kétgólos legyőzése után egy 7–0-t gurítottak a Bochumnak. Azóta viszont mindhárom Bundesliga-mérkőzésen csak döntetlent játszottak jóval gyengébb csapatok ellen, így visszacsúsztak a harmadik helyre. Menet közben legyőztek egy alacsonyabb osztályú csapatot a DFB-kupában, múlt héten pedig az Intert a BL-rajton, de összességében nincs minden rendben Nagelsmann csapatánál.

Ehhez képest a játékosait az utolsó (utáni) pillanatokban regisztráló Barcelona csak a legelső bajnokiján vesztett pontot (0–0 a Rayo ellen), azóta négyből négy meccset nyert, mindet három-, vagy négygólos különbséggel. Ráadásul az elvileg riválisnak számító Real Sociedad és Sevilla együttesét is magabiztosan múlták felül és az első BL-meccsen sem volt ellenfelük. Xavi csapata bár nehezen állt össze, úgy tűnik, hogy megvannak és két pont hátrányból követik a Real Madridot a második helyen a La Ligában.

Lewandowski ott folytatja Barcelonában, ahol Münchenben abbahagyta: az első öt bajnoki mérkőzésén hat gólt szerzett, az első BL-meccsén mesterhármasig jutott. A 34 éves támadó lett a Bajnokok Ligája történetének első játékosa, aki a harmadik különböző csapat színeiben is triplázni tudott.

A Bayern a 2020-as egymeccses negyeddöntőn 8–2-re verte a katalánokat, melyből Lewandowski is góllal vette ki a részét. Az előző kiírás csoportkörében pedig mindkét meccset a bajorok nyerték 3–0-ra. A 2015-ös elődöntőből viszont a katalánok jöttek ki jobban 5–3 -as összesítéssel, azonban két évvel azelőtt ugyanezen szakaszban a Bayern 7–0-s összesítéssel ment tovább.

A sebezhető forma mellett az sem könnyíti a Bayern helyzetét, hogy legutóbbi sérülése miatt ismét hetekre elvesztették Kingsley Comant.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek