Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az Inter és a Bayern nézhet szembe egymással a szerdai játéknap rangadóján.

A Bajnokok Ligája 2022-2023-as csoportkörének nyitófordulójában a szerdai napon a 2021-es olasz bajnok Inter és a német rekordbajnok Bayern München találkozik egymással a San Siróban.

A milánói csapat az előző kiírásban, Simone Inzaghi első évében végre túl tudott lépni a saját árnyékán és továbbjutott a csoportból, azonban a Liverpool elleni nyolcaddöntő a végállomást jelentette. Óriási meglepetésre a Bayern sem húzta sokkal tovább, ugyanis a negyeddöntőben kiesett a Villarreal ellen.

Julian Nagelsmann első müncheni éve még az újabb bajnoki cím ellenére is hagyott kívánni valót maga után a csapat mérsékeltebb játéka és váratlan pontvesztései, fiaskói révén. Robert Lewandowski távozásával jelentősen átalakult a Bayern támadó szekciója, és alapjában véve egy gyorsabb, lendületesebb, szabadabb offenzív játékot játszhatnak Sadio Mané, Leroy Sané vagy Jamal Musiala főszereplésével. Ennek ellenére az első három meccs megnyerése (abból kettő kiütés) után csak két döntetlent játszottak a Bundesligában. A Borussia Mönchengladbach és az Union Berlin elleni 1–1 egyaránt csalódással felérő eredmény, lenne mit javítaniuk a továbbiakban.

Az Inter rajtja még inkább visszafogottra sikeredett, hiszen három kötelező győzelem abszolválása mellett két rangadót is elvesztettek. A Nerazzurri az elmúlt hétvégén az AC Milan elleni városi derbit bukta el, azelőtt pedig a Lazio ellen is főhajtásra kényszerült – mindkét mérkőzésen három gólt kaptak. Mivel az Inter bajnok szeretne lenni, és az olasz mezőnyben papíron a legerősebbek közé tartozik, mindenképpen több kell majd tőlük a folytatásban.

A két csapat eddigi legfontosabb egymás elleni összecsapása a 2010-es madridi Bajnokok Ligája-döntő volt, melyet az akkor még José Mourinho által irányított olaszok nyertek Diego Milito duplájával 2–0-ra. Összesen ötször találkoztak egymással a BL-ben, a mérleg ötvenszázalékos. A 2006-2007-es csoportkörben a Bayern 2–0-ra győzött idegenben, Münchenben 1–1 lett a végeredmény, míg a 2011-es nyolcaddöntőből az Interől több idegenben lőtt góllal ünnepelhetett továbbjutást az Allianz Arénában.

A meccs legnagyobb hiányzója Romelu Lukaku lehet, az Interhez egy év után visszakívánkozó belga csatár azonban eddig nem sokat tudott mutatni, és nem kizárt, hogy Lautaro Martínez és Joaquín Correa duója hatékonyabb tud lenni a távollétében.

A bajorok még idegenben is esélyesnek számítanak, de Nagelsmann meglehetősen kétarcú csapatának sikerét szinte senki ellen nem vehetjük biztosra, az Internél pedig nagyon fogadkoznak, hogy nemzetközi szinten is eredményeket szeretnének produkálni.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek