Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Di María és Paredes a nyitány alkalmával máris visszatér a Parc des Princes-be.

A Bajnokok Ligája 2022-2023-as csoportkörének első játéknapján a Paris Saint-Germain és a Juventus vívja egymással a nap rangadóját 21 órai kezdettel.

A két csapat abban a tekintetben mindenképpen hasonló cipőben jár, hogy régóta vágyik a BL-serlegre. A tízszeres francia bajnok sztárcsapat még sosem tudta elhódítani a trófeát, míg az olasz rekordbajnok az 1996-os elsősége óta öt(!) döntőt veszített el. A világsztárokat felsorakoztató párizsiak abban bíznak, hogy Christophe Galtier nyugodtabb, letisztultabb csapatépítése célba érhet, míg a torinóiak idén ugyan nem tartoznak a legnagyobb esélyesek közé, de nyilvánvalóan az elmúlt három évben mutatott nyolcaddöntős szereplésnél tovább szeretnének eljutni.

A PSG imponáló magabiztossággal hasít a francia bajnokságban, melyből magasan kiemelkedik. Mbappéék hatból öt meccset megnyertek egy döntetlen mellett – 24 lőtt gól mellett mindössze négyszer kapituláltak. Eközben a Juventus ugyan veretlen volt a Serie A első öt fordulója alatt, két győzelem mellett jegyzett három döntetlen jóvoltából csupán kilenc ponttal bír. Ráadásul Massimiliano Allegri csapatának játéka finoman szólva is hagy kívánni valót maga után. A frissen igazolt Arkadiusz Milik váratlan megoldásai és Dusan Vlahovic tökéletes szabadrúgásgóljai nélkül még ennél is szerényebben állnának.

A párizsiak kerete alapjában véve jóval erősebb és amíg ők legfeljebb az egyébként is parkolópályára helyezett Mauro Icardit nélkülözik, addig Allegri nem számíthat Paul Pogba vagy Federico Chiesa játékára sem. A tavaly látott görcsösebb játékhoz képest a PSG sokkal nyugodtabbnak tűnik: Neymar ha kell védekezik, Messi sokkal jobban élvezi a futballt, Mbappé pedig a gólgyártásból veszi ki a részét.

A PSG-től nyáron távozó két argentin középpályás, Ángel Di María és Leandro Paredes egyaránt a Juventushoz igazolt és minden bizonnyal mindketten pályára is léphetnek korábbi csapatuk ellen. Vélhetően mindketten szeretnének bizonyítani a jól ismert környezetben.

A két csapat 1996-os Szuperkupa-mérkőzés óta nem játszott egymással tétmeccset. A legutolsó BL-győztes torinói gárda 1997. januárjában és februárjában 9–2-es összesítéssel ütötte ki a franciákat. Azóta elég sok idő eltelt és nagyot fordult a világ, jelenleg abszolút meglepetésnek tűnne, ha az olaszok egyáltalán meg tudnák nehezíteni a PSG dolgát. Azért Allegri az ilyen rangadókra eddig mindig össze tudta kaparni a Juventust, hogy legalább ne adják olcsón a bőrüket, és erre most is számíthatunk tőlük.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek