Bajnokok LigájaLabdarúgás

Bajnokok Ligája Selejtező: Azonos erők feszülnek egymásnak

2022. július 04.

Megkezdődik a legrangosabb európai kupasorozat első selejtezőköre, ahonnét három kiegyenlített párharcot hoztunk ezúttal.


 

 

The New Saints – Linfield FC

A walesi bajnoki címet újfent a fővárosi alakulat hódította el, amelynek kispadján az elmúlt egy évben az ausztrál Anthony Limbrick ült a kispadon, akivel nem voltak annyira kimondottan dominánsok odahaza, de cserébe sokkal inkább egy védekező stílust honosított meg, ami a nemzetközi porondon lehet reménykeltő. Az észak-ír aranyérmesnél David Healy már közelít a hetedik évfordulójához, ami alatt a két pont feletti átlaga igazán imponáló mutató, de a Bajnokok Ligájában 2018 óta nem sikerült túljutni az első körön. Ők épp azt a stílust szeretik, mikor náluk a labda és fölényben vannak, de erre más országok csapatai ellen nem sokszor van lehetőségük és ez a vesztüket is szokta okozni. A hazaiak egy sikeres felkészülés után odahaza képesek lehetnek sikert aratni az odavágón, ami kecsegtető lehetőség lehet ebben a párharcban.

 

KF Ballkani – Žalgiris Vilnius

A koszovói aranyérmes nem játszhat hazai környezetben, így ezt a mérkőzést Pristinában a Fadil Vokrri Stadionban rendezik meg, így ez némileg felülírhatja az előzetes forgatókönyvet, bár a szurkolók aránya így is egyértelmű lesz. Az albán Ilir Daja januárban vette át az irányítást és azonnali eredményeket tudott produkálni, ami végül meglepetésre az első helyhez is elegendő volt, ám egy nem túl veretes felkészülési időszakon vannak túl, ami még vissza is üthet. A Vladimir Cheburin trenírozta litván bajnok tavaly lett még első, s most az új szezonban is vezetik a tabellát, ráadásul zsinórban négy győzelmet aratva. A nemzetközi porondon újonc hazaiaknak egy olyan riválissal kell megküzdeni, amely minden évben túléli az első kört, így most sem kérdés, hogy ki a továbbjutás favoritja, ami már akár idegenben is jelentkezhet.

 

Lech Poznań – Qarabağ FK

A lengyel bajnoki címet elhódító Poznańs alakulat sorsa nagyon képlékeny, mert a nyár folyamán a sikerek ellenére edzőt váltottak és John van den Brom személyében egy a korábbiakhoz hasonló irányvonalat, de mégis nemzetközi rutinnal felvértezett szakembert neveztek ki. A holland trénernek jobb kerete van, mint az első körös ellenfélnek, de az összeszokatlanság, valamint, hogy a lengyel riválisok elleni felkészülés sem ment zökkenőmentesen igencsak figyelemfelhívó lehet. Ezzel szemben Qurban Qurbanov már tizennégy éve koptatja az azeri aranyérmes kispadját, ahol az elmúlt években rendre oda tudott érni valamely európai kupasorozat csoportkörébe, ami most komoly rutint jelent és ez elegendő lehet arra is, hogy meglepetést okozzanak.