Bajnokok LigájaEgyéb Sportok

J-League: A listavezető, a kihívó és a címvédő

2022. július 29.

A japán élvonal 23. fordulójában három olyan rangadót is rendeznek, ahol erősen benne van a pontosztozkodás.


 

 

Yokohama F Marinos – Kashima Antlers

Már nyolc bajnoki óta veretlen Kevin Muscat legénysége, de a legutóbbi két alkalommal csak döntetlent sikerült elérniük, ami akár rosszabbul is festhetne, de szerencséjükre a kihívók sem tudtak hibátlanul menetelni. Ez pontosan igaz a most vendégségbe érkező René Weiler csapatára is, ugyanis a hatos veretlen szériájuk immár négy döntetlennel van tarkítva. A Nissan Stadium közönsége előtt a legutóbbi két alkalommal vendégsiker született, ami most nem hozna azonnali változást a tabellán, mert öt pont van a két fél közt, de mélyebbre taszítaná a hazaiakat.

 

Vissel Kobe – Kashiwa Reysol

Remekül sikerült az edzőváltás az előző szezon bronzérmesénél, ugyanis a kieső helyről gyors ütemben tudott kimozdulni a gárda Takayuki Yoshida irányítása alatt, akivel immár négy mérkőzés óta nem találtak legyőzőre. Ezen sorozat alatt csak egyszer játszhattak a Noevir Stadium fanatikusai előtt, most viszont ismét itt a lehetőség, azonban a tabellán igencsak előkelő negyedik pozícióban található Nelsinho Baptista fiai érkeznek vendégségbe, akik két egymás után aratott győzelemmel hangoltak erre a derbire. A közös múltban az elmúlt öt szezon során háromszor is győztesen távoztak a vendégek innen, ami most is nagyon jól jönne nekik, de a hazaiak jó formája alapján az egy pont is jól jönne nekik.

 

Urawa Red Diamonds – Kawasaki Frontale

Hét bajnokin keresztül mindig szerzett pontot Ricardo Rodriguez alakulata, amivel stabil középmezőnybeli helyezésre tettek szert, s ezzel szépen javulnak az esélyeik a mostani találkozó előtt is, ugyanis a nem épp veretes formában lévő címvédőt fogadják a Saitama Stadiumban. A vendégeknél Toru Oniki gondjai sokasodnak a sérülések miatt, amit már az eredményeken is láthatunk, s bár most két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a közvetlen riválisok, de kellene nekik minden alkalommal a három pont, hogy a bajnoki versenyfutásban ne maradjanak le jobban.