Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Lyon-Juventus, szerda 21:00

Hol van már a tavalyi Lyon? Búsan tehetik fel a kérdést a francia csapat szurkolói, hiszen a keretet alaposan szétkapkodták a nyáron, a játékosok másik fele pedig sérült, így sok jót nem várhatnak a Bajnokok Ligája-győzelemre törő Juventus ellen.

Pedig nem megfoghatatlan az olasz alakulat sem, a Lazio, a Napoli, vagy éppen a Verona is megráncigálta már a Zebrák bajuszát. A Lyon számára sem lenne ez megugorhatatlan akadály, ha a klub büdzséje kicsit kicombosodna, és nem engedné el a legjobbjait nagyobb csapatokba. Persze, a Real Madrid vagy a Tottenham Hotspur hívásának nehéz ellenállni, na de hogy a Real Betis is előrelépést jelentsen, az már tényleg túlzás.

Nem véletlen az előbb említett három gárda, a tavalyi év kulcsemberei ugyanis ide távoztak: Ndombele Londonba repült, Mendy a Real Madrid elsőszámú balhátvédje lett, míg Fekir annyira el akarta hagyni nevelőklubját, hogy aláírt a Betishez… Nem az ő szintje az andalúz csapat, de szívproblémái miatt máshol nem kapott szerződést, az élklubok nem kockáztattak.

Ilyen veszteségek mellett nem csoda, hogy az Olympique csak a hetedik helyen vesztegel a francia pontvadászatban, 7 egységnyire a BL-selejtezőt érő harmadik pozíciótól. Nem lehetetlen küldtetés a felkapaszkodás, de a sérültek garmadája nem könnyíti meg a dolgukat: a kapitány, Depay, Kone, Reine-Adelaide és Dubois is csak a lelátón foglalhat helyet.

A Traoré-Dembele duóban azért így is van potenciál, Aouar pedig a jövő nagy sztárja lehet. A hátvédsorban, a nyáron vásárolt Andersen vezényel, nem is rosszul. Hazai pályán, karácsony előtt veszített utoljára a Lyon. Igaz, nem a Juve volt az ellenfél.

Az olaszok sebezhetőnek tűnnek ebben a szezonban, Sarri talpára könnyedén útilaput köthetnek májusban, miután közel sem használja ki a keretben lakozó potenciált. Pedig még Jürgen Klopp is éltette a Zebrákat, mondván a trófea legfőbb várományosai, szerény véleménye szerint.

Nem mondhatjuk, hogy nincs ráció a német mester szavaiban, ugyanakkor a csoportkörben és az olasz bajnokságban sem a felszabadult játék jellemzi a Zebrákat. Ritkán nyernek sok góllal mérkőzést, Ronaldo sem találta régi önmagát, Dybalának kellett cipelnie a csapatot, miután hátul is akadtak gondok Chiellini sérülésével és De Ligt gyengécske beilleszkedésével.

Ezeket a problémákat mind a mai napig nem sikerült teljesen megoldani, kivéve CR7 kérdését: a portugál megasztár beturbózta magát, számolatlanul gyártja a gólokat, most pedig a futball nagyszínpadán akarja ezt megtenni. Ősszel adós maradt a találatokkal, mindössze kettő került a neve mellé, nem lenne csoda, ha a két nyolcaddöntős mérkőzésen megduplázná ezt a számot.

Tipp: Juventus 1,90

Kapcsolódó cikkek