Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Vasárnap rendezik a döntőt az argentin bajnokság idei első kiírásában.

Az argentin első osztályú bajnokság 2022-es első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű sorozatában a 28 csapatot két 14 tagú csoportba sorolták. Egymás legnagyobb ellenfelei külön csoportokba kerültek, így a „rangadók fordulójával” együtt minden csapat 14 mérkőzést játszott az első körben, majd az alapszakasz végeztével az első négy-négy helyezett folytathatja az egyenes kieséses szakaszban. A negyeddöntőben a csoportelsők a másik csoport negyedik helyezettjeivel, a másodikok a harmadikokkal játszanak hazai pályán, majd az elődöntők és a döntő semleges helyszínen kerül(nek) megrendezésre.

Az egymeccses negyeddöntők és elődöntők után a favorit Boca Juniors csapata, és óriási meglepetésre a frissen feljutó Tigre jutott be a fináléba.

Rájátszásbeli menetelése során a Boca a Defensát rendes játékidőben, a veretlen Racingot tizenegyesekkel múlta felül. Eközben az első osztályba idén visszatérő Tigre óriási skalpot ért el a River Plate 2-1-es legyőzésével, majd ugyancsak szétlövésekben bizonyult jobbnak az Argentinos Juniors csapatánál a döntő felé vezető úton. Természetesen a döntőben is az „arany-kékek” számítanak az esélyesnek, de az előző két kör meglepetései után már aligha lehet komoly előzetes jóslatokba bocsátkozni. Simán benne van a pakliban, hogy a Tigre újból borítja a papírformát.

A döntőt az esélytelenek nyugalmával váró Tigre története eddigi egyetlen bajnoki címe alkalmával ugyanezt a sorozatot nyerte meg 2019-ben, melyet követően azonban a következő idény végén alacsony átlagpontszámai révén kiesett a másodosztályba. Ezt követően úgy vehettek részt a Libertadores-kupa 2020-as kiírásában, hogy közben országos szinten csak a másodosztályban versenyeztek, ahonnan 2021 végén jutottak fel a Barracas Central elleni finálé megnyerésével. A Boca náluk egy évvel később, 2020-ban hódította el ezt a címet, amely mellett további 34 országos bajnoki elsőséggel rendelkeznek.

Az egymeccses döntőt magyar idő szerint vasárnap este 21 órától rendezik a córdobai Estadio Mario Alberto Kempesben. Amennyiben a rendes játékidő döntetlen eredménnyel zárul, úgy a győztes kilétét tizenegyesrúgásokkal fogják meghatározni hosszabbítás nélkül.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek