LabdarúgásNB I.

Böde Dániel ismét nyerőember volt – NB I 24. forduló legjobbjai

2023. március 21.

Zalaegerszegen botlott ismét a Fradi, rutinos támadójának köszönhetően nyert a Paks, korábbi játékosa tréfálta meg a Debrecent – az OTP Bank Liga 24. fordulójának legjobbjai.

Böde Dániel (Paks)

Egyszerre vicces és szomorú a honi labdarúgás szempontjából az, hogy Böde Dániel már második alkalommal duplázik csereként a 2022-23-as OTP Bank Liga szezonban. A Puskás Akadémia után most a Vasas volt az áldozat. A félidőben csereként beálló rutinos center előbb fejjel, majd ballal vette be Uram János kapuját. A hajrában két gólt szerzett az angyalföldi együttes, ha úgy nézzük Böde duplájával győzött a Paks, Bognár Györgyék már a negyedik helyen állnak, egy pontra a dobogós Puskás Akadémiától.

Horváth Krisztofer (Kecskemét)

Tovább menetel a Kecskemét, rangadót nyertek a Debrecen otthonában. A 2-1-es sikerből – az ősszel pont a Lokiban futballozó – Horváth Krisztofer góllal vette ki a részét. A 80. percben a bal oldali félterületből tört befelé, majd jobbal 20 méterről parádésan tekert a debreceni kapuba. Szabó Istvánék ezzel teljesítették a 40 pontos álomhatárt, stabilizálták helyüket a dobogó második fokán – előnyük hét pont a Pakssal szemben és “csak” nyolc egységre vannak a Ferencvárostól.

Demjén Patrik (Zalaegerszeg)

Kiváló hetet zárt a kék-fehérek hálóőre. Először kapott meghívót a magyar felnőttválogatottba, majd a hétvégén legyőzték hazai pályán a Ferencvárost, s kulcsfontosságú három pontot zsebeltek be. Az 1-0-s sikerből két hatalmas bravúrral vette ki a részét Demjén, először egy közeli lövést ütött ki, később pedig egy erőteljes fejest védett. A ferencvárosi játékosok nem tudtak túljárni az eszén, de jegyezzük meg: a zalaiak védelme is nagyon odatette magát.