LabdarúgásNB I.

Bőle-parádé Pakson – újabb győzelmet aratott Bognár György együttese

2023. március 07.

Túl van az OTP Bank Liga a szezon kétharmadán, még mindig dobogón a Kecskemét, ikszel melegített a Leverkusen elleni El-meccsre a Fradi, izgalmas hajrá Újpesten, győzött a Paks, illetve hosszú idő után nyert a Honvéd és a Fehérvár.

Bőle Lukács (Paksi FC)

A Ferencváros korábbi szélsője remekül futballozott a Zalaegerszeg elleni találkozón, csapata 3-1-es győzelméből két gólpasszal vette ki a részét. A hatodik percben előbb a gólkirályi címre törő Varga Barnabás váltotta gólra Bőle beadását, majd nem sokkal később egy hasonló szituáció után Windecker József bólintott Demjén Patrik kapujába. A paksiak ezzel már zsinórban két győzelmet arattak, sikeresen maguk mögött hagyták a hétközi kupabúcsút.

Herdi Prenga (Honvéd FC)

Nem lehetett sokszor kiemelni a nyáron érkező belső védőt a teljesítménye miatt. Prenga kispesti időszaka inkább mélységekkel teli, mintsem magasságokkal, de a hétvégén kétszer is betalált a dobogós helyre aspiráló Puskás Akadémia ellen. Az albán hátvéd megközelítette kisvárdai önmagát a legutóbbi játékával, és egy ilyen Herdi Prengára igenis szüksége van a Honvédnak a kiesés elleni küzdelemben. Idén először győzött a Kispest, leszakították a Vasast és közeledtek a riválisokhoz.

Katona Bálint (Kecskeméti TE)

Alig van olyan forduló legjobbjai rovat, melyben ne szerepelne valamelyik kecskeméti futballista. Válogatásunkba ezúttal bekerült a Kisvárda ellen győztes gólt szerző Katona Bálint. A fiatal középpályás hatalmas bombagóljával 1-0-ra nyert Szabó István legénysége, s már 36 pontot gyűjtöttek – nincsenek messze a 40 pontos álomhatártól. Katonát érdemes abból a szemszögből is vizsgálni, hogy a Ferencváros kölcsönjátékosa, így akár nyártól már az anyaklub sikereiért küzdhet a nemzetközi kupaporondon.