BundesligaLabdarúgás

Bundesliga 10. forduló – Magyaros rangadó a szombati játéknapon

2019. november 01.

Borussia Dortmund vs. Wolfsburg, szombat 15:30

Elég nagy a kavarodás mind a két oldalon, Favre három meccses ultimátuma lassan lejár, öt bajnoki meccse képtelenek letépni magukról a döntetlen kínzó béklyóját, bizony az őszi Európa Liga-indulás is erős kétséges. Dortmundban a sok szutyok bajnoki remi után persze elkezdtek kapkodni, víziókat terjeszteni, ehhez jött egy morális bontás, Lukasz Piszczek bekerült a PSG látókörébe, a lengyelt alkalomadtán erről is faggatják majd, háborog a szurkoló sereg, nem ehhez a satnya léthez szoktak. Ha tényleg befeszülnek a sárga-feketék, talán a legjobbkor érkezik a lassan leeresztő Wolfsburg, amely tényleg hosszú ideig betyárkodott a Bundesligában, aztán a bajnoki semmi és a kupa csúnyaság után most meg ez a hétvége. Kész elégetése az eddig összerakott melónak! Hiába Glasner edző hivatali optimizmusa, ez kevés lesz. Ha nem akarják a BVB játékosai, hogy elevenen eltemessék őket egy jó mély és sötét bányában, akkor a kötelező szó sürgősen és hosszan kell, hogy az agyukban vibráljon!

Tipp: 2-0-ra nyer a Dortmund – 7,50

Leipzig vs. Mainz, szombat 15:30

Négy meccses bajnoki nyeretlenség után a Német Kupában próbált talpra állni a Bika csapat, be is jött, egy komoly veszteséggel, Willi Orban nagyon odalett, a bajnokit kihagyja, pedig aztán – mi magyarok csak tudjuk – erős oszlopa a lipcsei csapatnak. Amúgy a csillogás szépen megvan, Nagelsmann jól kavarja a csapatot a bajnoki meccseken kívül. A Bundesliga viszont komoly kihívás nekik, ott már nem annyira szép az életük. Persze, ez a múlt évek, hónapok olvasatában rossz a helyzet, különben a végére még simán odaérhetnek. Orban kiesése dramatúrgiailag komoly hiány, a gyakorlatban lehet éppen emiatt lesznek erősek, hovatovább bika erősek! A Mainzban ott a motoros Szalai Ádám, aki egy fura ügybe keveredett Budapesten, ám a németek nagyon becsülik, hogy a csatár őszinte volt, mondjuk ahhoz már elég okos fiú, inkább tőle tudják meg a kínos szitut, mint a vezetőség kérdezze fel a rolleres esetet. Vagy villany mopedes vagy mit! Sandro Schwarz mainzi tréner is csak öblögette a szavakat a meccsel kapcsolatban, tudományos kifejezésekkel öntötte le a kérdéseket, szóval annyira nem fess a Mainz várakozása!

Tipp: 4-1 -re nyer a Leipzig – 15,00
 

Frankfurt vs. Bayern München, szombat 15:30

Kovac edző nyilatkozata a Német Kupa Bayernes részével kapcsolatban eléggé kiütötte a német népek agyát, keményen megkezdte beosztottjait a horvát származású férfi. Akihez szólt, nem biztos, hogy értette, ő viszont nem sejti, hogy az a csapat amely a BL-ben egy hetessel szétcsapja  a Tottenham-et, hogy a csudában képes az utolsó pillanatban éppen csak kikaparni a győzelmet, egy, az angolokhoz képest hurka csapattól. Sőt, már ott  tart a tréner sztorija, hogy megkérdőjelezik,  passzol-e ő a rekordbajnokhoz. Aztán a hétvége újabb kihívása: Kovac egykori sikercsapata a Frankfurt fogadja a Bayernt. A múltban jó pár alkalommal zajlott ez a 90 perc hatalmas várakozással, a vége mindig ugyan az volt, győzött az FC. Most viszont morálisan jobb állapotú az Eintracht, kérdés elég lesz ez a sikerhez! Zilált hangulatú a vendégsereg, a hazai meg otthon masszív. A szokásos frankfurti stadion eufória sokat segíthet, hogy a Adi Hütter Eintracht edző a döcögős kupa győzelem után egy bajnokin is ünnepelhessen!

Tipp: 2-1-re nyer a Frankfurt – 17,00