BundesligaLabdarúgás

Bundesliga 27. forduló – Komoly erőpróba vár a Dortmundra a Klasszikus előtt

2020. május 22.

Wolfsburg-Dortmund, szombat 15:30

Először is, Dortmundban megtapasztalták milyen is az alkoholmentes sör, a guminő és a villanycigi. A Signal Iduna Park ugyan üresen is funkcionális, hiszen egy jót labdáztak a Ruhr-vidéki derbin, különben az egész hideg, és érzelemmentes volt. Tényleg, dicséret a németek akaratáért, az egészben az volt a legjobb, hogy játszottak Dortmundban, és nagyon csúnyán simázták a Schalkét. Eddig jó. Csak a hangulat pokoli volt. A csend. Majd megszokják azt is. Pár országban ez a csend alap. Nagyon fogadkoznak Wolfsburgerék, itt az ideje véget vetni a horror sorozatnak, az mondjuk nem annyira optimális, hogy éppen a BVB ellen kellen megkezdeni, viszont muszáj nekifutni. Oliver Glasner hazai edző nagyon mondja, egál ki az ellenfél, a kilenc meccsből nyolc zakós gyötrelemből ki kell kászálódni. A hétvégén ehhez nem a legoptimálisabb partner a BVB! Ellenük a legutóbbi kilenc meccsből egy jó 3-24-es gólkülönbséggel húztak ki a zöld-fehérek, magasztos kihívás ezt befejezni egy győzelemmel. És a szőke, szűkszavú, norvég kisgyerek, ez a Haaland, amikor ő labdához ért, ott az ellenfélnek középkezdés termett!

Tipp: 0-2 9,50

 

Bayern München-Frankfurt, szombat 18:30

Volt már ebből a párosításból nagy vidámság Frankfurtban, a pár évvel ezelőtti Német Kupa döntő Eintrachtos győzelme az akkori hesseni trénernek, Niko Kovac-nak a bajor belépőt jelentette, ez már most nem téma, Niko pihen, a Bayern szárnyal, a Frankfurt meg bukdácsol. A múlt hétvégén, a 25. másodpercben kapott góljuk nem a legjobb formát sejteti. Azt hitték a 14 napos karantén, Bundesliga meccsre is érvényes, senki a közelükbe nem léphet, de közben nagyon is. Ja, és a Gladbach elszórakozott pár giga ziccert. Eközben a hazai védelem, pont úgy viselkedett, mint a csirkék, amikor Vuk megjelent az ólban! A Frankfurtnak semmi bíztató jel, inkább baljós tartalmú ez a müncheni kirándulás, minden ízében reszketegen támolygott a csapat a megszakítás utáni első alkalommal. Annak a 90 percnek a legjobb része az volt, nem kellett tovább maradni! A bajorok meg a rém kellemetlen Uniont ették meg, bár nem volt könnyű. Sőt, kimondottan rágós volt a berliner, az olajban sült tészta, azért csak lecsúszott, jött a jutalom három pont. Jó sokat kell innia annak, aki belelátja ennek a meccsnek az eredményébe a vendég sikert. Olyan lehetetlen fantázia, mint hogy egyszer James Bond veszítene, vagy elmaradna a Karácsony!

Tipp: 3-1 9,50

 

Mainz-RB Leipzig, vasárnap 15:30

Kicsit belelépett a kutyagumiba az RB a múlt fordulóban, a lehető legrosszabbkor veszítettek pontot a Freiburg ellen, páran azt sejtik a bajnoki címért viaskodók közül kiiratkozott a lipcsei csapat, a BL-részvétel ugyan éles, csak hát korábban erősen nyújtózkodtak azért a bizonyos ünnepélyes tálért. A múlt heti ócska döntetlen elvette tőlük az álmot, nyilván dübörögnek majd, mert hát csak németek, viszont csendben kiléptek a rivaldából. Szerencse, hogy a Mainz lesz a következő felöklelni való téma, ott meg ugye Szalai Ádám a fő cserember a karakter, meg, hogy az egyik kollégája, Robin Quasion a legélesebb fickó a maga 12 góljával, az ő ellensúlyozására előtte lohol Timo Werner, 21 találattal. Mert profik a lipcseiek biztosan nem foglalkoznak Werner átigazolási kalandjával, és Yussuf Poulsen kalamajkájával. A dán fickó, aki a klubnál egyedülálló módon 250. alkalommal lép pályára, már ha hagyja ezt Nagelsmann edző, sérelmezi, hogy csúnyán mellőzik. Kimondottan idegesíti, bár ezt tagadja, a helyzete cseppet sem rózsás, és nem lesz a jövőben sem. Ha bármit is komolyan gondolnak Lipcsében, akkor ezt a meccset kötelező hozniuk, ha nem, utána már arra kell vigyázniuk, ne csússzanak le a nemzetközi szereplés lehetőségéről.

Tipp: 0-1 10,00