BundesligaLabdarúgás

Bundesliga: Bajnokavatás lesz Münchenben, ha a Bayern győz a Klassikeren

2022. április 22.

A Borussia Dortmundnak már csak matematikai esélye maradt a salátástál megszerzésére…

Bayern München-Dortmund, szombat 18:30

A 2021-2022-es szezon nem a Bayern München idénye volt: a bajorok korán búcsúztak a Német Kupából, a negyeddöntőben kiestek a Bajnokok Ligájából, miközben a bajnokságban is becsúszott egy-egy igencsak gyenge teljesítmény. Ezektől függetlenül, a rekordbajnok dominanciája megkérdőjelezhetetlen hazája pontvadászatában, négy fordulóval az idény vége előtt kilenc ponttal vezetnek az ismét csak az üldöző szerepében tetszelgő Borussia Dortmund előtt.

Más kérdés, hogy a Ruhr-vidéki kirakatcsapat sem találta saját magát a szezonban, többször is elszalasztották a kínálkozó esélyeket, hogy szorosan felzárkózzanak a Bayern München mögé, míg a Német Kupában nyújtott szereplés, valamint a BL-csoportkör blamája, megfejelve az Európa Liga búcsúval nem sok pozitívummal szolgált. A bajnoki ezüstérem alighanem az övék lesz, ezzel együtt pedig a jövő évi Bajnokok Ligája-indulással sem lesz probléma, a keret azonban széteshet a nyáron…

Ez utóbbi a Bayern kapcsán is felmerült, hiszen a Bundesliga gólkirálya, Lewandowski, valamint az Angliából hazacsábított Gnabry kapcsán is egyre erősebbek a távozásról szóló pletykák. A Klassikeren azonban még mind a ketten ott lehetnek, ráadásul a kezdőcsapatban, ahogy a másik oldalon – a szintén megannyi sztárklubbal hírbe hozott – Haaland-Bellingham kettős. A hazaiak malmára hajthatja a vizet, hogy minden kulcsemberük egészséges, csak Tolisso hiányzik nagyon a rotációból, míg a vendégek oldalán nyolc sérült és további kettő gyógyulófélben lévő játékost találunk, köztük olyan nevekkel, mint Malen, Hummels, Reyna vagy éppen Witsel.

Ennyi kezdőjátékos hiányában még kisebb esélye van a sikerre és a felzárkózásra a Dortmundnak, miközben a Bayern alighanem a saját közönsége előtt szeretné megünnepelni a sorozatban tizedszer megszerzett bajnoki salátástálat. Julian Nagelsmannak csúcsra kell járatnia a bajor támadógépezetet, amely – a védelemmel karöltve – kissé döcögött az elmúlt hetekben. Márpedig Marco Rose Dortmundja könnyen megbosszulhatja a müncheni hátsó alakzat hibáit: elég csak a Wolfsburg elleni féltucat gólos kiütésre gondolni!

Tipp: Döntetlen 5,30