Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

RB Leipzig-Bayern München, szombat 18:30

A címvédő és egyben éllovas Bayern München kétszer is megbotlott február közepén, ennek folyományaként pedig kiélezettre sikerülhet a 2020-2021-es Bundesliga szezon hajrája. Egyetlen üldöző maradt, aki még veszélyes lehet a bajorokra: a Bajnokok Ligájából kieső, így már csak a bajnokságra (illetve a Német Kupára) koncentráló RB Leipzig. Julian Nagelsmann csapata jelenleg négy pontos hátrányban van, ám ez egyre csökkenthető, amennyiben mind a három egységet otthon tartja a legnagyobb sztárját elveszítő Bőrnadrágosok ellen.

A Vörös Bikák nagyon előrelátók voltak, nem hagyták, hogy bizonyos kulcsjátékosaik túlzottan ki legyenek téve a sérülés veszélyének, így lerövidítették egyesek válogatott szünetét. Ennek köszönhetően Gulácsi és Orbán is idejekorán visszatért Németországba, a különböző nemzeti csapatok kerettagjai közül pedig csak Halstenbergre vár kihagyás, karantén miatt. A sérültlista azonban így is kicsit aggasztó: Angelinora kulcsszerep hárult eddig a bal oldalon, de Laimer és a továbbra is maródi Szoboszlai játékára is szükség lenne. Na, meg Kamplre, aki eltiltás miatt nem lehet ott a szezon egyik legfontosabb meccsén.

Ami a bajorokat illeti, ők nem léptek időben, és ennek bizony meg is fizették az árát. A lengyel válogatott és Bayern München legnagyobb ásza, a világ legjobb formában lévő futballistája, Robert Lewandowski megsérült Moldova ellen… Először nem tűnt súlyosnak a dolog, ám végül kiderült, hogy négy hetet kell kihagynia a 26 Bundesliga-mérkőzésen 35 gólt jegyző támadónak, aki mindössze 5 találatra van attól, hogy beállítsa Gerd Müller rekordját. Erre alighanem lesz még esélye az utolsó fordulókban, azonban a PSG elleni Bajnokok Ligája-párharc során nagyon fog hiányozni a 32 esztendős kilences. Rajta kívül még Davies és Boateng sem lehetnek ott a gyepen, eltiltás okán, míg Costa és Tolisso sérüléssel bajlódnak.

Nem túlzó kijelentés, hogy a Bundesliga idei szezonjának egyik legfontosabb mérkőzése jön: vendég győzelem esetén, szinte biztosnak tekinthető a címvédés, azonban egy esetleges Lipcse-siker visszavetheti a münchenieket, akiknek a legjobbjuk nélkül kell, hogy megbirkózzanak az idény legkiélezettebb szakaszával. Utóbbi forgatókönyvre kisebb az esély, miután a Vörös Bikák a legutóbbi hat Bayern München elleni meccsükből eggyet sem nyertek meg…

Tipp: Döntetlen 3,65

Kapcsolódó cikkek