Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Borussia Mönchengladbach-Bayern München, péntek 20:30

A Bőrnadrágosok 14 mérkőzésen 44 gólt vágtak eddig, ami elképesztő mutató, ugyanakkor könnyedén mellé tehetünk egy másik statisztikát is, ami azt mutatja, hogy amíg elöl frenetikusan működik minden, addig hátul bizony csikorog a gépezet. A Bayern ugyanis 21 gólt kapott, ez meccsenként pont másfeles gólátlagot jelent, amivel csak a hetedik helyen állnak a ligában: a Lipcse például 9, a Leverkusen 14, a Wolfsburg 15, a Dortmund 18, míg a Gladbach 22 alkalommal kényszerült középkezdésre. Ennek ellenére Neuer remekül teljesít, ám így is csak a Frankfurt és a Schalke kiütése alkalmával jött össze a clean sheet a Nationalelf hálóőrének.

Nyilván ez a mutató szoros összefüggésben áll azzal, hogy a szezon előtt kevés pihenőt kaptak a játékosok, valamint igencsak sűrű az idény menetrendje. A nagy rohanás rohamosan meríti a keret tagjainak erőtartalékait, aminek hatására a presszing intenzitása gyengül, kihúzva ezzel a csapat méregfogát, már ami a védekezést illeti. Flick mester taktikájának központi eleme ugyanis a gyors visszatámadás, a labda visszaszerzése, és az ellencsapás vezetése: a megfelelő alapozás hiányában és a sorozatos terhelés okán, azonban már az első lépésnél megbukhat a haditerv, ami gyengébb eredményeket hozhat magával.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a müncheniek ne lennének elsőszámú esélyesek a hazai és a nemzetközi porondon is, pusztán nem annyira domináns a játékuk, mint amit tavaly megszokhattunk. A keret mélysége egy másik lehetséges problémaforrás, ugyanakkor jelenleg nincsenek fontos hiányzói a bajoroknak: Coman kész a visszatérésre, Gnabry és Javi Martínez pedig csak kisebb gondokkal bajlódik, így pihenőt kaphatnak a Borussia Parkban. A hazaiaknál már nem annyira rózsás a helyzet, a csodagólt szerző Lazaro mellett, a köpködő Thuram, valamint Bensebaini is kihagyja a találkozót, ellenben Hofmann végre visszatérhet a kezdőbe.

A Csikók egyébként sem futják életük szezonját, már ami a Bundesligát illeti: csak hetedikek a táblázaton, igaz a dobogó alsó foka még belátható távolságra lebeg a szemük előtt. A Bajnokok Ligájában mutatott teljesítményük viszont egyértelműen dicséretet érdemel, a csoportból való továbbjutás a klub történetének legjobb eredménye. A legjobb 16 között rájuk váró Manchester City ellen viszont fel kell kötniük azt a bizonyos alsóneműt. A Bayern München pedig még Guardiola csapatánál is erősebbnek tűnik!

Tipp: Bayern München 1,58

Kapcsolódó cikkek