Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Challenge League: Tovább tarthat a Schällibaum-csoda?

2022. augusztus 11.

A svájci másodosztály ötödik fordulójában három mérkőzést rendeznek pénteken.


 

 

Yverdon-Sport – Wil 1900

Az egyedüli veretlen csapat a ligában Marco Schällibaum legénysége, akik eddig csupán egyszer hullajtottak pontot és listavezetőként semmi panaszra nincs okuk. A veterán szakember múltbeli mutatói is remekül festenek a mostani rivális ellen, akikkel szemben a csapatnak is négy meccses veretlenségi szériája van, amiben már Brunello Iacopetta vezetőedző is beletartozik, mert az olasz tréner irányítása alatt sem tudták a mostani vendégek legyőzni az előző idényben a hazaiakat. Az egyetlen vereségét idén idegenben szenvedte el a vendég gárda, akikre most is nehéz percek várnak a bombaformában lévő éllovas otthonában.

 

Neuchâtel Xamax – Lausanne-Sport

Négy meccsen négy vereség, ráadásul mindig legalább két kapott gól. Ez nem épp olyan kezdés, amiről álmodoztak a hazaiaknál, ahol Andrea Binotto alatt már erőteljesen elkezdett inogni a kispad. Ezúttal az élvonalból kipottyanó alakulat érkezik hozzájuk vendégségbe és bizony Ludovic Magnin a nyitóforduló óta megtalálták a helyes utat, aminek következő állomása egy idegenben begyűjtött három pont kellene legyen az azonnali visszajutás irányába.

 

AC Bellinzona – FC Aarau

Az újonc négy meccsen hét pontot gyűjtve szépen araszolgat a célja felé, s ha David Sesa tanítványai folytatják a megkezdett utat, akkor semmilyen kiesési gondjuk nem lesz az idény során. Ehhez persze kellenek a hazai pályán elért jó eredmények, amik közül egy lehetne egy újabb pontszerzés, mert Stephan Keller alakulata nem épp veretes formában van, hisz csak a nullapontos rivális tudták megverni, ami egyelőre aligha nevezhető értékmérőnek.