Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Championship: A Bajnokok Ligája árnyékában I. rész

2021. szeptember 13.november 25th, 2021

 

Sheffield United – Preston North End

A nyáron kinevezett Slaviša Jokanović nem úgy indította karrierje legújabb fejezetét, ahogy tervezte, de a válogatott szünet nagyon jókor jött számára is. A „pengék” a hétvégén megszerezték első győzelmüket, most pedig már a másodikra pályáznak, amihez ismét segítséget nyújthat nekik a Bramall Lane közönsége. Frankie McAvoy legénysége a középmezőnyben tanyázik, de ez nagyobb részt a hazai pályán hozott két sikernek köszönhető, hiszen idegenben eddig három összecsapáson egy pont. a Forma sem mellettük szól és így az esélyesnek sem ők számítanak, pedig nekik is nagyon kellene legalább egy pont.

 

 

Bournemouth – Queens Park Rangers

Egyelőre jól néz ki Scott Parker újdonsült csapata, amely a nyári veszteségek ellenére is veretlenül áll a rájátszás helyek egyikén. A Dean Court fanatikusai eddig csak egy győzelemnek örülhettek, miközben két rivális is pontot rabolt tőlük, s most erre pályázik Mark Warburton is a tanítványaival, akik ugyancsak veretlenek jelenleg. A fővárosiak mindhárom idegenbeli találkozójuk során háromszor bevették az ellenfél kapuját, márpedig a „cseresznyések” még nem nyertek meg olyan meccset odahaza, amikor gólt kaptak, így pedig egy pont kinéz a vendégeknek.

 

 

Blackpool – Huddersfield Town

Az újonc a hétvégén aratta első idei sikerét, ami már nagyon ráfért Neil Critchley fiaiara és a Bloomfield Road közönségére is. Most ismét adott az esély, hogy három ponttal gazdagodjanak, mert a vendégségbe érkező „terrierek” nem épp jól jöttek vissza a válogatott szünetről. Carlos Corberán első idegenbeli vereségét szenvedte el szombaton, most pedig egy jó formába lendülő együttes otthonában kellene javítaniuk, ami cseppet sem ígérkezik egyszerű feladatnak.

 

 

Blackburn Rovers – Hull City

Már a szezon elején elindult azon a teljesen inkonzisztens teljesítmény hozó úton Tony Mowbray együttese, amely biztosítja számukra, hogy idén is stabil középcsapat legyenek, de erről többről nem kell álmodozni az Ewood Parkba kilátogatóknak. A gólokkal persze most sem spórolnak. lőnek is meg kapnak is, s ez jellemzi Grant McCann legénységét is, akik újoncként először a biztos bennmaradást akarják elérni, aztán jöhetnek a további álmok. Igaz, hogy a nyitó forduló óta nem nyertek, de kiszámíthatatlanok és egy pontra a legjobbak ellen is jól tudnak lenni, hát még egy középszint ellen.

 

 

West Bromwich – Derby County

A listavezető nem a legjobban tért vissza a szünetről, mert második alkalommal hullajtottak pontokat, de most itt az esély a javításra Valérien Ismaël csapata számára. A Hawthornsban hét pont a mérlegük, ami jól néz ki, de épp most nem sikerült nyerni, így ez némi remény adhat Wayne Rooney egyletének is, akik csupán egy sikert ünnepelhettek eddig, bár azt épp idegenben. A nagyon sok negatív körülmény ellenére egyelőre tartják a lépést a kiesőmezőny előtt, de nem tűnik túl acélosnak a keret az összeképet figyelembe véve.

 

 

Reading – Peterborough United

Aligha ilyen rajtról álmodott Veljko Paunović, hiszen a fővárosiak kapták eddig a legtöbb gól a ligában, miközben az előző idényben a rájátszásért harcoltak. A komoly visszaesés után már remeg is a kispad a szerb mester alatt, akinek ez a mostani kulcsfontosságú mérkőzés lesz, mert a hozzájuk hasonlóan négy pontos Darren Ferguson irányította egység érkezik a Madejski Stadiumba, ahol mindkét fél számára csak a győzelem lehet az elfogadható. A skót szakember állása ugyancsak veszélyben van, de nem valószínű, hogy most menesztenék, ha nem jönne össze a siker.