Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Championship: A Bajnokok Ligája árnyékában II. rész

2021. szeptember 14.november 25th, 2021

 

Nottingham Forest – Middlesbrough

Hat fordulót követően Chris Hughton legénysége az egyetlen, amely még nem tudott meccset nyerni, ez pedig igencsak megkérdőjelezi az angol szakember jövőjét. Jó eséllyel ez a mérkőzés lesz az utolsó számára, ha nem sikerül begyűjteni a három pontot a City Groundon, mert a vendégségbe érkező Neil Warnock csapat sem áll túl fényesen az egy sikerével. Az idegenbeli mutatójuk épp olyan gyenge, hogy az alapján valós reménye legyen a hazai szurkolóknak, hogy összejöhet az első győzelem a szezonban.

 

 

Coventry City – Cardiff City

A folytonos javulást célul kitűző Mark Robins újabb lépcsőfokot haladna csapatával a harmadik másodosztályú szezonjában. Előbb a nehézkes bennmaradás, majd a középmezőny alja volt a cél, idén pedig már stabilitást szeretnének, márpedig a jelenlegi hatodik helyük ennek jó alapja lehet. Azzal, hogy végre hazatérhettek és a Coventry Building Society Arérában játszanak, amely nézőkkel is megteli még nem is hibáztak idén, viszont most egy olyan együttes érkezik látogatóba, amely idegenben még nem kapott ki. Mick McCarthy legénysége remekül alkalmazkodik és nagyon szívesen adja át a területet már otthonában, amiből a remek kontráikkal tudják szépen gyűjtögetni a pontokat.

 

 

Stoke City – Barnsley

Három hazai összecsapáson három győzelem a mérlege Michael O'Neill tanítványainak, akik erre alapozva szeretnének idén már valóban harcban lenni a feljutásért. A cél elérése érdekében kellenek az olyan könnyűnek nevezhető győzelmek, amikor az ellenfél idegenbeli mutatója nem épp veretes, márpedig a nyáron kinevezett Markus Schopp csapata épp ilyen a két döntetlenével, amit eddig elértek az otthonuktól távol.

 

 

 

 

Swansea City – Millwall

Látványosan beragadt a rajtnál az elmúlt három szezonban playoff helyen záró walesi gárda, ahol nem tudták pozitív lecsengéssel véghez vinni az edzőváltás a jelenleg látható eredmények alapján. Russell Martin állása már most veszélyben van, mert az öt pont es a 20. hely nagyon messze van a feljutástól, márpedig nyíltan az a cél. Ezúttal egy idegenben még nyeretlen együttes érkezik vendégségbe, így az esély adott lesz, de Gary Rowett együttesének is nagy szüksége lenne a pontokra, mert a fővárosiak elképzeléseiben is az szerepelt, hogy harcban lesznek a rájátszás helyekért, már pedig egy győzelemmel hat kör után ettől igencsak messze vannak.

 

 

Bristol City – Luton Town

A stabil középmezőnybeli helyezést már most elfoglalta Nigel Pearson csapata, márpedig ennél nagyobb terveket talán felesleges is lenne dédelgetniük, de ha mégis, ahhoz mindenképp meg kellene szerezni az első sikert a Ashton Gate Stadiumban, mert ez még nem volt meg eddig. Nathan Jones fiai ugyancsak nyolc pontot gyűjtöttek eddig össze, mint a hazaiak, viszont ők már idegenben is tudtak győzelmet ünnepelni és most sem egy olyan pályán fognak megküzdeni, ahol ne lenne esélyük elvinni mind a három pontot.

 

 

Birmingham City – Fulham

Nagyon komoly meglepetésre az előkelő hetedik helyen tanyázik jelenleg Lee Bowyer legénysége, pedig ezt aligha gondolta volna róluk bárki is a szezon előtt. A remekbe szabott rajt inkább az idegenbeli mérlegnek köszönhető, de a hétvégén összejött az első győzelem a St Andrew's közönsége előtt is, most pedig ezt szeretnék megismételni. A vendégségbe érkező fővárosiak a szombati vereségük ellenére továbbra is a második, automatikus feljutást jelentő pozícióban vannak. Egyelőre kérdéses, hogy mennyire sikerült jól visszatérni a válogatott szünetről Marco Silva tanítványainak, márpedig a forma alapján a hazaiaknak áll a zászló.