Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Copa America: Brazília megnyerheti a B csoportot

2021. június 23.

 

Egy nap szünet után ismét jönnek az újabb mérkőzések, ezúttal a B jelű ötösben, ahol Venezuela tölti a pihenőnapján a negyedik forduló alatt. Előbb az Estádio Olímpico Pedro Ludovicoban Ecuador és Peru méri össze erejét, majd magyar idő szerint másnap hajnalban a szünetről visszatérő Brazília és Kolumbia néz egymással farkasszemet a riói Estádio Olímpico Nilton Santosban.

 

ECUADOR – PERU

Az első körös kolumbiaiak elleni vereséget követően a pihenőnap arra szolgált, hogy rákészüljenek a Venezuela elleni meccsre, de ott is csak egy döntetlenre futotta Gustavo Alfaro együttesének, ami nagyon nem tűnik elégségesnek, mert jelenleg ők állnak a csoport utolsó helyén, ami komoly szégyenfolt lenne a „La Tricolor” történetében, ha nem jutnának tovább.

Ricardo Gareca legénysége az első kört hagyta ki, majd egy hatalmas pofont kaptak Brazíliától, ám ezt a legutóbbi meccsükön a kolumbiaiak ellen egy győzelemmel kijavították, így pedig még jó eséllyel pályáznak akár a második helyre is. A „La Blanquirroja” hatalmasat javult az előző találkozóra, sokkal stabilabb védekezést láthattunk tőlük, ami most is a győzelmük alapja lehet, az pedig már továbbjutást és a negyedik hely elkerülését is jelentené számukra.

 

 

BRAZÍLIA – KOLUMBIA

A házigazda két domináns győzelem után megpihent, hogy most a papíron csoportrangadón bebiztosítsa az elsőségét és vele a kényelmes utat az egyenes kieséses szakaszban, mert így maradhatnának végig Rio de Janeiroban. Tite csapata nem kapott még gól, cserébe már hétszer bevették az ellenfelek kapuját, amivel messze a legtermékenyebbek, pedig a helyzetkihasználásuk még így is elég gyenge százalékban üzemel.

A „Los Cafeteros” már három meccsen túl van és csak négy pontjuk van, ami a legnehezebbnek ígérkező ellenféllel való találkozás előtt nem épp túl bíztató, mert ez valószínűleg a továbbjutásukhoz elegendő lesz, de biztosra vehető, hogy nem lesznek benne a csoporton belüli első kettőben, tehát nem cska utazásokkal kell számolni az egyenes kieséses szakaszban, hanem az A jelű ötösből is a legjobbakkal kell megmérkőzniük majd.