Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A dél-amerikai kontinens legrangosabb kupasorozatában az idei év utolsó találkozójára készül a Boca Juniors és a Racing Club együttese, miután ebben a párosításban a most hazai pályán játszó csapat a Diego Armando Maradona halálhír utáni napra tervezett mérkőzését elhalasztotta. Ennek folyományaképpen egy hetes csúszásba kerültek a többi párosítással szemben, de a klub egykori klasszisának tiszteletére olyan játékkal rukkoltak elő az előző körben, amire a legendás tízes is csak csettintene.

Deviszont ez nem volt igaz rájuk mikor a szintén argentin Racing Club elleni találkozóra került sor a múlt héten, mert Buenos Aires túlfelén a csíkosmezesek nagyon stabil védekezésre alapozva 1-0 arányban legyőzték a városi riválist. A kapott gól nélküli siker mindig különösen értékes egy oda-visszavágós párharcban, hisz így már egy visszavágón szerzett gól is döntő fontosságú lehetne a „La Academica” szempontjából, mert az idegenbelőtt gól is érhet továbbjutás, ha egy góllal kapnak csak ki.

Sebastián Beccacece együttese már elbúcsúztatta komoly meglepetésre a címvédő Flamengot büntetők után, most pedig egy újabb végső győzelemre is esélyesként számontartott csapat skalpját gyűjthetnék be.

A Boca az előző fordulóban egyébiránt a brazil Internacional gárdáját búcsúztatta ugyancsak büntetőkkel, ám azt meg kell jegyezni, hogy a brazilok 1-0 arányban tudtak győzni a Bomboneraban, ami nem épp a legbíztatóbb előjel, miután most mindenképpen nyerniük kell a városi rivális ellen.

Ami az egymás ellenieket illeti természetesen a két klubnak komoly múltja van, és ha nem is hasonlítható össze a szomszédos fővárosi csapatokkal való rivalizálásokkal (Boca Juniors – River Plate és Racing Club – Independiente), de így is túl vannak már több mint 100 összecsapáson.

2016-ban találkoztak már a Libertadores egyenes kieséses szakaszéban, akkor a két meccsen összesen egy találat született, amely akkor a Boca továbbjutását jelentette. Ha most is gól nélküli lenne a visszavágó, akkor annak a Racing Club örülhetne.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban kiderül, hogy mely klub lesz a Santos ellenfele a januári elődöntőben.

Kapcsolódó cikkek