Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Európában nem talált csapatot magának, a Közel-Keleten folytatja.

A 2022-es esztendő legutolsó nagy durranását a csapat nélküli portugál világsztár tartogatta: Cristiano Ronaldo leigazolását ugyanis december 30-án este jelentette a szaúd-arábiai Al-Nasszr együttese.

A 37 éves portugál labdarúgó a világbajnokság előtt bontott szerződést a Manchester United csapatával, miután végérvényesen megromlott a viszonya a klub vezetőségével. A kenyértörésre azt követően került sor, hogy a hosszú ideje csak csereként bevetett Ronaldo egy Piers Morgannek adott interjúban a komplett klubvezetést, beleértve a menedzsert és az igazgatóságot, élesen bírálta. Ronaldo elsődleges célja egy BL-szereplő csapathoz való átigazolás lett volna, de valódi opció nem merült fel, a hírek szerint az MLS-ből, valamint a Közel-Keletről volt több ajánlata. Ezek közül fogadta el a szaúdi élcsapat megkeresését.

Ronaldo korábban az MU mellett a Sporting CP, a Real Madrid és a Juventus játékosa is volt, amit lehetett, megnyert. Számos országos bajnoki cím és kupa mellett pályafutása során ötször emelhette magasba a Bajnokok Ligája serlegét. Különösen a madridiaknál töltött emlékezetes időszakot, ahol világklasszis magasságokba emelkedett, öt aranylabdát is begyűjtött.

„Ez több, mint történelem. Ez egy olyan dolog, amely nemcsak klubunkat inspirálja, hogy még nagyobb sikereket érjünk el, hanem bajnokságunkat, nemzetünket és a jövő nemzedékeit, a fiúkat és a lányokat, hogy a legjobbat hozzák ki önmagukból. Üdvözlünk az új otthonodban, Cristiano!” – írta új klubja a közösségi oldalán.

Vitathatatlan, hogy Ronaldo már mindent elért a pályafutása során, de egy ekkora klasszistól talán mégis méltatlannak tűnhet, hogy Ázsiába megy levezetni. Pontosan ő volt az, aki mindig maximalista volt és profi szemléletet hirdetett, most pedig egy olyan környezetbe kerül, ahol hiába van elképesztő mennyiségű pénz, a labdarúgás környezete finoman szólva is gyerekcipőben jár. Talán Ronaldo pont ebben segíthet, ugyanis fontos szerepet szánnak a 2030-as szaúdi vb-pályázat során is.

Az Al-Nasszr edzője a francia Rudi García, aki korábban az AS Roma, az Olympique Marseille és az Olympique Lyon együtteseit is irányította. A portugálnak olyan nevesebb csapattársai lesznek új klubjánál, mint David Ospina, Luiz Gustavo, Gonzalo „Pity” Martínez vagy Vincent Aboubakar.

A jövőben érdemes lesz a szaúdi bajnokság küzdelmeire is jobban figyelni, hiszen az említetteken kívül további ismertebb játékosok is alkotják a mezőnyt, Ronaldo neve pedig garancia lesz az érdeklődés és a színvonal emelkedésére.

Kapcsolódó cikkek