Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Portugália-Hollandia, vasárnap 20:00

Történelmi pillanathoz érkeztünk: ma este megrendezik a Nemzetek Ligája történetének első fináléját. A döntő főszereplője az Európa-bajnoki címvédő portugál, és az újjáépülő hollandok. 

A két csapat közül a portugálok útja volt kikövezve, a luzitánok veretlenül jutottak a hazai pályán megrendezendő döntőbe. A csoportkörben az olaszokat és a lengyeleket előzték meg, míg az elődöntőben Cristiano Ronaldo mesterhármasának köszönhetően tudtak Svájc fölé kerekedni (3-1). 

A hollandoknak a sorsa és a sorsolása is nehezebb volt, ők a franciákat és a németeket tudták maguk mögé utasítani a csoportkörben, míg az elődöntőben a jó formában lévő angolokat csak a hosszabbításban tudták legyőzni. 

A portugáloknál a kulcsemberek közül egyedül a 106-szoros válogatott Pepe sérült, aki lapockatörést szenvedett Svájc ellen. Danilo Pereira pedig visszatér az eltiltásból, így ő is hadra fogható. A hollandok részéről mindenki kész a játékra. 

A portugálok inkább kevésgólos meccseket játszanak (legutóbbi 5 meccsen 4-szer 2,5 gól alatt), míg a hollandok meccsein rendre megzördül a háló (legutóbbi 5 meccsen 4-szer 2,5 gól fölött). A hollandusok rengeteg helyzetet alakítanak ki (az angolok ellen 28-szor lőttek kapura!), a leghatékonyabb támadójuk pedig Memphis Depay, akit legutóbbi 9 mérkőzésén 7 alkalommal ünnepelhettek a társak. A másik oldalon Cristiano Ronaldótól várhatók a gólok, aki közel egy év után tért vissza Svájc ellen a nemzeti együttesbe. 

Mindkét csapat stabil védelemmel rendelkezik, és habár a hollandok tengelyében a de Ligt-van Dijk páros a világ egyik legjobb duójának ígérkezik, mégis a luzitán védelem kap kevesebb gólt. Ennek ellenére érdemes hozzátenni, hogy a portugálok régóta játszottak igazán ütős csapat ellen (az olaszok most nem tartoznak az elitbe), míg a hollandok rendszeresen a világ élmezőnyébe tartozó együttesek ellen lépett pályára (franciák, németek, angolok). Talán ez jelentheti a különbséget ma este is, Cristiano Ronaldo ide-Cristiano Ronaldo oda, ma este beletörhet a portugálok bicskája a holland kalandba. 

Tipp: Hollandia nyeri a kupát – 2,10

 

Kapcsolódó cikkek