Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

2014-ben távozott Barcelonából az akkor még csak 16 éves Dani, aki egy szokatlan állomáshelyet választott: Horvátországot. A Dinamo Zagrebben megtalálta a számításait, immáron négyszeres horvát bajnoknak és háromszoros kupagyőztesnek vallhatja magát.

A spanyol U21-es válogatottal megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot is, csapatkapitányként vezetve az ifjú Armadát. Ám a szeme előtt már a nagycsapat, azaz a Vörös Fúria lebeg, amelynek kapuján még nem léphetett be.

Persze ez is csak idő kérdése, hiszen a Bajnokok Ligájában is ígéretesen teljesít, ahogy a horvát bajnokságban sem vall szégyent. Összesített mérlege 5-5 gól és gólpassz 11 mérkőzésen. A határ pedig a csillagos ég, mind válogatott, mind klubszinten.

Ansu Fati már csatlakozott is az U21-es gárdához.

Sajnálom, hogy Carles Pérez elhagyta az edzőtábort sérülés miatt, ugyanakkor Ansu egy nagyon tehetséges srác, szívesen látjuk magunk között.

Mi a véleményed róla?

Nagyon örülök a sikerének, jól ismerem a családját és őt is, mert együtt futballoztam a bátyjával Barcelonában. Szépen lassan, megfontoltan kell haladnia, nem szállhat el magától. Minden körülmény adott, hogy tovább tudjon fejlődni.

Néhányan érkeznek a csapathoz, van, aki távozik. Talán a nagyokhoz?

Remélhetőleg igen, mindannyiunk álma, hogy felhúzhassuk a felnőttválogatott mezét. Nehéz elérni, hogy kiválasszanak, de folyamatosan dolgoznod kell rajta, én is mindig készen állok, hogy a legjobbamat nyújtsam.

Az U21-es válogatott vezérének érzed magad?

Ahogy a Dinamo Zagrebnél, úgy itt is mindannyian fontosak vagyunk, és profi kluboknál játszunk. A legfontosabb feladatunk, hogy együtt tudjunk működni, sikeres generációvá tudjunk válni és mindenki megtalálja a helyét a csapatban.

Minden csapattársad egyetért, hogy kicsivel felettük állsz.

Mindig a lehető legtöbbet nyújtom, és minden téren igyekszem segíteni a csapatot. Így érhetjük el a céljainkat.

Jól cselezel és lőssz, miben kell fejlődnöd?

Mindenben! A bal lábammal sokat kell, még gyakoroljak, de a lövésemen és a fejjátékomon is van mit csiszolni.

Megnyugodtál a pörgős nyár után?

Igen, a végére világossá vált számomra, hogy mit is akarok: játszani a Bajnokok Ligájában. És miért ne a Dinamo Zagreb színeiben? 2021-ig élő szerződésem van és akárhányszor felhúzom ezt a mezt, szívemet-lelkemet kiteszem a pályára.

Sok döntést kellett meghoznod?

A legfontosabbat szerencsére nem, hiszen maradtam. Azt akarták, hogy segítsem Bajnokok Ligája-főtáblára a csapatot, én pedig megtettem. Ezután már nem volt esély a távozásra, de boldogan maradtam, mert mindig is ki akartam próbálni magam ebben a sorozatban.

Változott valamit az életed az U21-es Európa-bajnokság után?

Nagyon sok minden: én voltam a legkevésbé ismert arc a csapatból, de tudtam, hogy keményen megdolgoztam ezért a lehetőségért. Játszottam, ahogy tudtam és mindenki megismerte a nevemet.

Milyen volt belülről a torna?

Csodálatos. Ahogy teltek a napok egyre több tapasztalatot szereztünk, és ezt remek érzés volt ezekkel a srácokkal megélni. A lengyelek ellen 3 gólt kellett szerezzünk, hogy megfordítsuk a mérkőzést, de mi ötöt vágtunk: az ilyen élmények felejthetetlenek és elkísérnek a teljes pályafutásod során.

Sokan nem értik mit keresel Horvátországban. Miért játszol még mindig ott?

Az igazat megvallva nem volt esélyem távozni, de boldogan maradtam. Rengeteget adtak nekem és a tavalyi idényünk után megérdemeltük a BL-indulást. 49 év után jutottunk be újra a sorozatba, éppen ezért nagy dobásra készülünk, amihez mindenkire szükségünk van.

Többet tudsz fejlődni a horvát ligában?

Nagyon komoly verseny van a bajnokságban, nem éri el a topligák szintjét, de Európában is megmutathatjuk magunkat. A nemzeti csapatnál is garantált a fejlődésem.

Milyen érzés egy patinás klub vezérének lenni?

Próbálom jól végezni a rám osztott feladatokat, de én is csak a kirakós egy darabja vagyok. Mindannyian egy irányba tartunk, ezért vagyunk sikeresek.

Nem kell már sokáig várni, hogy Olmo felnőttválogatott legyen, ez biztos.

(Forrás: Marca)

Kapcsolódó cikkek