Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Jerzy Dudek karrierjének csúcspontja, 2005 májusának 25. napjára esett: a Liverpool ugyanis ekkor győzte le az AC Milant a Bajnokok Ligája döntőjében, méghozzá három-nullás hátrányból visszakapaszkodva. A Vörösök tizenegyespárbajban hódították el a nagyfülű trófeát, a szétlövés hőse pedig a lengyel kapus volt!

A Milan első rúgóját, Serginhót megzavarta táncolásával, így a brazil csak a keresztlécet trafálta telibe. Pirlo lövését azonban már megfogta, majd az ötödik kör kezdetén mindent eldöntött, amikor Shevchenko – rosszul helyezett – büntetőjét is megfogta. A Liverpool és kiváló hálóőre a mennybe ment Isztambulban!

Dudek ezután még két teljes szezont töltött a Mersey-partján, majd 34 évesen még egy szinttel feljebb lépett és a Real Madridba igazolt. Természetesen tudta, hogy a stabil csere szerepe jut majd neki Iker Casillas mögött, de ennél szebb levezetést aligha lehet elképzelni.

Király-kupát és spanyol bajnokságot nyert a Blancókkal, mielőtt 2011 nyarán, végleg szögre akasztotta volna a kesztyűit. Most viszont újra berobbant a köztudatba, miután kiadta önéletrajzi könyvét, amelyben nem kíméli egykori ellenfeleit, Lionel Messit és Pep Guardiolát sem.

„Messi nagyon provokatív és kétszínű személy, akárcsak Guardiola és a Barcelona. Mindig készen álltak arra, hogy valamilyen módon ingereljenek, amit kitűnően csináltak. Ez nagyon sokat ártott José Mourinhónak és az egész csapatnak.

Hallottam, amikor Messi olyanokat mondott Pepének és Sergio Ramosnak, amiket senki nem várna egy ilyen csendes és – ránézésre – félénk embertől.”

Nem szeretnénk megvédeni Messit, de az előbb említett két úriember sem egy igazi matyóhímzés, Mourinho pedig előszeretettel provokálta a Barcelonát, tehát egyfajta oda-vissza játéknak tekinthető a dolog. Mentségére legyen mondva, Dudek a saját csapattársairól is elmondta a véleményét.

„Cristiano Ronaldo arrogáns, ugyanakkor a színfalak mögött teljesen normális mindenkivel. Persze, ezt minden ember máshogy látja.

Akárcsak Raúl, ő is meglehetősen egocentrikus, versengő típus, igazi győztes. Ha választani lehet, mindketten egy 2-1-es győzelem mellett tennék le a voksukat, ha ők szerzik mind a két találatot, ahelyett, hogy a csapat 5-0-ra diadalmaskodik, de mások rúgják a gólokat.”

Az nem derült ki, hogy Messi is ilyen-e…

Kapcsolódó cikkek