Európa-bajnokságLabdarúgás

Eb 2020: Korábbi győztesek feszülnek egymásnak az első elődöntőben

2021. július 05.

 

Már a torna előtt is el tudtuk képzelni azt a forgató könyvet, amiben Olaszország és Spanyolország harcol egymással a döntőbe jutásért!

 

Kiélvezve a hazai pálya minden előnyét, Olaszország rendkívül magabiztos teljesítménnyel abszolválta a csoportkört és 7-0-s gólaránnyal, kilenc ponttal megnyerte az A jelű kvartettet. Roberto Mancini legénységének az is belefért, hogy a harmadik fordulóban már tartalékolva pályára lépjenek azok is, akik addig nem kaptak lehetőséget, a meccs végén, még egy kapuscserét is megengedhettek maguknak, ami mindent elmond mekkora volt a fölényük a csoportban, s milyen családias hangulat uralkodik az öltözőben.

A lejobb tizenhat közt jött Ausztria és egy nem várt ellenállás, majdnem kifogott az itáliaiakon, de végül hosszabbításban sikerült felül kerekedniük Franco Foda csapatán, így jöhetett a negyeddöntő, ahol a végső győzelemre is esélyesnek tartott Belgium került az útjukba. Roberto Martínez gárdája csak időszakosan tudott felnőni az olaszok kifinomult és nagyon taktikus játékához a sérüléseknek köszönhetően, ez pedig egy újabb Mancini-együttes győzelmet jelentett, ami már a 32. veretlen mérkőzésük egyhuzamban.

Továbbjutás: 1,75

Végső győzelem: 3,10

 

Tarts velünk az Európa-bajnokság alatt rendszeresen megtartott sorsolásokon és vágj zsebre óriási extra készpénznyereményt! A garantált nyereményalap 300 millió forint és a részvétel pofonegyszerű.

 

Spanyolország komoly meglepetésre csak két döntetlennel rajtolt, majd az utolsó csoportmérkőzését sikerült kiütéssel megnyernie a szlovákok ellen, amivel megszerezték az E jelű kvartett második helyét. A három meccs alatt Luís Enrique elég sokat variált a kezdőjén, mert nem találta meg azt a fajta összeállítást, amely nem csak megteremti a helyzeteket, hanem gólra is váltja azokat, mert azzal nagyon sok problémájuk akadt a csoportkör során.

A nem épp legkedvezőbbnek tűnő ágat kifogó hispánok ezután előbb a horvátokkal szenvedtek meg, egy agyonnyert meccset adtak le döntetlenre, de a hosszabbításban már domináltak ismét, majd Svájc ellen egy korai szerencsés gólt követően belealudtak a találkozóba, ami majdnem a vesztüket jelentette, mert hiába voltak emberelőnyben a hosszabbításban eljutottak a büntetőpárbajig és csak azzal tudták bebiztosítani a helyüket az elődöntőben.

Továbbjutás: 2,10

Végső győzelem: 3,65

 

Legutóbb a világbajnoki kvalifikáció során találkoztak amikor a hispánok odahaza lesimázták a párharcot, míg Itáliában egy döntetlen született, valamint a legutóbbi kontinenstornán is szembekerült a két válogatott, akkor a legjobb tizenhat közt az olaszok sima győzelmet arattak a szenvedő spanyolok felett.

Mindkét együttes a 4-3-3-as hadrendben léphet pályára, de míg Mancini egyik kulcsemberét elvesztette Spinazzola személyében és a jobb oldalon is nehéz kérdés, hogy kivel kezdjen, addig Luis Enrique kezdője most kezd végre letisztulni és egyértelművé válni, így egy teljesen kiegyenlített párharcra számíthatunk.