Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Ha végig akarjuk venni az össze változást, akkor kezdjük egyből a német válogatottal, mert komoly szerepet játszott a történések alakulásában, hogy Joachim Löw 17 év után, az Európa-bajnokság után elhagyja a szövetségi kapitány posztot, így pedig a National Elf kiemelt megtiszteltetést jelentő vezetésére kellett valakit keresni. Jelöltekből nem volt hiány azonban egy embernek a neve egyértelműen kiemelkedett, köszönhetően annak, hogy az eddigi munkahelyén kezdett elmérgesedni a viszonya a felsővezetőség némelyik tagjával. 

 

NÉMETORSZÁG – HANS DIETER FLICK

Az előző szezonban mindent, idén pedig bajnoki címet nyerő német szakember korábban dolgozott már a válogatottnál, mint segítő és köztudott tény volt, hogy nagy álma lenne egyszer a nemzeti csapatot irányítani. A bajorok sikeredzője 86 mérkőzésig jutott csak, de ez idő alatt hét trófeát begyűjtött és elképesztő űrt hagy maga mögött a rekordbajnoknál.  

 

 

FC BAYERN MÜNCHEN – JULIAN NAGELSMANN

A címvédő a második helyezettet „rabolta le”, miután kifizette a legtehetségesebbnek tartott fiatal német szakembert. A 25 milliós ár komoly még komolyabbá teszik a felé támasztott elvárásokat, de egy bajor edzőtől beszélhetünk, akinek régi álma volt, hogy a „bőrnadrágosokat” irányíthassa.

A Lipcséből érkező Nagelsmann 95 mérkőzésen át volt a „Die Roten Bullen” mestere, a bajnoki második helyek mellett, bevezette tavaly a csapatot a Bajnokok Ligája legjobb négy együttese közé, idén pedig DFB-kupadöntőt játszhattak, bár kikaptak.

 

RB LEIPZIG – JESSE MARSH

A lipcseiek „családon belül” oldották meg az edzőkérdést, ugyanis a Red Bull Salzburg amerikai mesterét hozták el. A 47 éves szakember két idényt töltött el az osztrák együttesnél, mely során két bajnoki cím, két kupa és egy szuperkupa volt a termése, de lássuk be a Tipico Bundesligában az „energiaitalosok” erősen kilógnak a mezőnyből, nagyjából, mint a Bayern München Németországban.

 

BORUSSIA DORTMUND – MARCO ROSE

A sárga-feketék a szezon közepén menesztették Lucien Favre-t, aki esetében az is meglepő volt, hogy elkezdhette az idényt, de végül nem döntöttek jól azzal, hogy nem távolították el korábban, mert így a helyettese, az ideiglenesen megbízott Edin Terzic elég mélyről kellett összekapatja a csapatot. A német-horvát mester remek munkája inkább az eredményekben mutatkozott meg, mert a hiányosságai érződtek több esetben is, de a keretben lévő tehetség kisegítette őt.

A következő szezont már a másik Borussiától elhozott Marco Rose irányítása alatt kezdik meg a dortmundiak, akinek egészen addig, míg be nem jelentették, hogy távozik a nimbusza lerombolhatatlannak tűnt a Gladbachban. Onnantól kezdve azonban teljesen bezuhant a csapat és végül semmilyen nemzetközi szereplést nem tudtak összehozni, ami azután, hogy idén a BL egyenes kieséses szakaszába is bejutottak nagyon komoly blamázs.

 

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH – ADI HÜTTER

A „csikók” szégyenteljes szereplése után muszáj volt egy olyan vezetőedzőt találni a padra, akinek komoly rutinja van hazai és nemzetközi téren is, így jöhetett szóba a Frankfurtból csaknem menekülő Hütter. A nagy újítónak lesz ideje megreformálni a csapatot és saját képére alakítani a keretet is, mert az első idényében nem kell másra koncentrálni csak a bajnokságra, így ez mindenképp előnyös lesz számára és a klubnak is jól jöhet, még ha anyagilag komoly veszteség is ez.

 

EINTRACHT FRANKFURT – OLIVER GLASNER

Az egyik legmeglepőbb kinevezés történt eddig utoljára, ugyanis a belső viszályok ellenére sem sokan gondolták volna, hogy az osztrák szakember távozik a Wolfsburg együttesétől, miután visszavezette őket a Bajnokok Ligájába. Ám ennek ellenére a Glasner – Schmadtke ellentét annyira elhatalmasodott, hogy nem volt maradása és ezt használták ki a „sasok”, akiknek nagy szükségük volt egy olyan edzőre, aki képes lehet nemzetközi szinten is ismét magasba repíteni őket.

Itt fontos megemlíteni, hogy a keret talán kissé túlzottan is Hütter kedvére lett formálva három szezon alatt és miután új sportigazgató is érkezik, így nagy átalakulás várható, ami kedvező lehet számára, hogy az ő képére formálják a játékosállományt.

 

BAYER LEVERKUSEN – GERARDO SEOANE

Ahogy a lipcseiek az osztrák bajnokot, úgy a „gyógyszergyáriak” a svájci legjobbat „rabolták le”. Három év alatt három bajnoki cím, egy kupagyőzelem, és két szuperkupa, nem fest rosszul, főleg úgy nem, hogy Seoane irányítása alatt a Young Boys megjárta a Bajnokok Ligája csoportkört, tavaly pedig két kört is ment az Európa Liga egyeneskieséses szakaszában kiejtve többet közt a Leverkusent is.

Nagy feladatot vállat el a svájci-spanyol szakember, de 42 évesen egy ilyen lehetőségre nem lehetet nemet mondani. Kétségkívül az egyik legtehetségesebb nem topligás edzőnek tartották már egy ideje, így nem volt kérdés, hogy valaki le fog rá csapni.

 

A VfL Wolfsburg még keresi a megfelelő jelöltet a kispadra, így egyelőre ők az egyetlen együttes a legjobb hatban végző gárdák közül, ahol nem tudni, hogy kivel vágnak neki az új szezonnak, de valószínűleg rövid időn belül erre is fény derül.

 

Kapcsolódó cikkek