Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

UEFA U19 Bajnokság: Egy kiadó hely maradt

2022. június 23.június 24th, 2022

Az utánpótlás Európa-bajnokság harmadik csoportkörében már három továbbjutó meg van, de a csoportelsőség még mindkét csoportban téma.


 

 

A CSOPORT:

 

Franciaország U19 – Olaszország U19

Két hat pontos csapat összecsapásán az első hely a tét, ami megalapozhatja, hogy elkerülik az angolokat az elődöntőben. A továbbjutást könnyedén kivívták Landry Chauvin fiai, s az első körös ötgólos sikerük után a gólkülönbség mellettük szól, tehát egy pont is elegendő nekik, hogy maradjanak Carmine Nunziata tanítványai előtt, akiknek ebből is adódóan csak a győzelem jelentene előrelépést. Nagyban függhet a mérkőzés kimenetele attól, hogy miként gondolkodnak a szövetségi kapitányok, mert némi pihentetést nem ártana egyik félnek sem.

 

Románia U19 – Szlovákia U19

Valamivel jobban nézett ki a játéka Adrian Vasai csapatának, akiknek ez a találkozó a jövő évi U20-as vébé részvételt jelentheti, ha nem bukják el, hiszen a harmadik hely kvalifikációt jelent, s a gólkülönbség egyelőre jobb, mint Michal Venglos legénységének. A házigazdák nem tudtak eddig még csak gól sem szerezni, most pedig csak a győzelem jelentene számukra a tabellán változást. Némileg a románok az esélyesebbek és ezt be is kell bizonyítaniuk, mert eddig nem tudták megváltani a jegyüket Indonéziába.

 

 

B CSOPORT:

 

Ausztria U19 – Szerbia U19

A nulla pontos osztrák együttesnek a továbbjutás már nem jöhet össze, de a harmadik hely még meg lehet egy győzelem esetén. Ez a maximum, amit mostantól összehozhatnak Martin Scherb irányításával, ami még mindig azt jelentené, hogy ott lehetnek az indonéz vébén. Aleksandar Jovic alakulata ezzel szemben egy győzelemmel még a második helyre is odaérhet, ami elődöntős részvételt jelentene, miközben egy pontosztozkodás is azt eredményezné, hogy maguk mögött tartják az osztrák csapatot és ott lesznek a következő világeseményen is.

 

Izrael U19 – Anglia U19

Két veretlen együttes összecsapásán a döntetlen mindkét félnek megfelelő eredmény lenne a továbbjutáshoz, de persze a csoport elsőség, vagyis inkább a másik csoport végeredményének ismeretében az „ellenfél választás” kulcsfontosságú lehet. Ofir Haim fiai megmutatták, hogy egyelőre ők a torna negyedik ereje, de most a kvartettjük legerősebb csapatával találkoznak, amely egy más szintet képvisel, mint a korábbi ellenfelek. Ian Foster vezérletével az angolok, ha komolyan odateszik magukat most is és a legjobbjukat nyújtják, akkor simán nyerhetnek, de a taktikázás is benne lehet, hogy ha a másik csoportot látva nem akarnak az első helyen továbbjutni.