Lech Poznań v Legia Warszawa
Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Ekstraklasa: A címvédő és a rekordbajnok randevúja

2022. szeptember 30.

A lengyel élvonal tizenegyedik fordulójának legnagyobb rangadóját szombaton délután rendezik.


 

 

Górnik Zabrze – Zagłębie Lubin

Az előző öt bajnokiján veretlen, de négyszer is döntetlent játszó Bartosch Gaul tanítványai a szünet előtti utolsó találkozójukon fontos sikert arattak, aminek a hatása a kihagyást követően is érezhető lehet majd, visszatérve saját közönségük elé, ahol a szintén 13 pontos, de egy meccsel előrébb járó Piotr Stokowiec legénysége érkezik látogatóba. A vendégek is sűrűn osztoznak meg a pontokon az ellenfeleikkel és idegenben nem is erősségük a diadalmaskodás, főleg nem ebben a párosításban, így erősen benne van a levegőben, hogy nem fognak dűlőre jutni a felek.

 

Lech Poznań – Legia Warszawa

Az előző idény győztese a jelenlegi listavezetőt fogadja, ami válaszokat fog adni arra, hogy John van den Brom miként tudta fiait fejben rendbe rakni a szünet alatt, mert bizony annak ellenére, hogy van egy elmaradt mérkőzésük, eddig nem igazán úgy teljesítettek, mint akik oda akarnak érni a dobogó legtetejére. Ezzel szemben Kosta Runjaic épp olyan rendet vágott a fővárosi öltözőben a nyáron, ami alapján elhihetjük, hogy a rekordbajnok idén is esélyes az aranyra, ami a játékerőt látva nem lenne meglepetés, de azok után, ami a legutóbbi kiírásban végbement náluk, mégiscsak komoly erődemonstráció lenne.

 

Pogoń Szczecin – Lechia Gdańsk

Annak ellenére, hogy komoly meglepetést okozott sokaknak a nyáron Jens Gustafsson kinevezése, a svéd szakember egyelőre épp olyan stabil teljesítményt tud kihozni az ezúttal hazai pályán játszó alakulatból, mint amit megszokhattak tőlük a szurkolók a korábbi években. A tabella utolsó helyén tanyázó vendégek ellen még úgy is kötelező lenne a három pont otthontartása, hogy a válogatott szünet során kinevezett Marcin Kaczmarek még sosem veszített a szczeciniek ellen, de újdonsült csapata a maga egy sikerével aligha tűnik potenciális győztesnek idegenben.