Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Ekstraklasa: Nehéz túrára megy a címvédő, összecsapnak az azonos ponttal állók

2023. március 11.

A lengyel élvonal 24. fordulójában vasárnap három összecsapást rendeznek, közte egy igazi kiesési rangadóval.


 

 

Warta Poznań – Cracovia Kraków

Amióta először feljutott az élvonalba a hazai együttes mindkét alkalommal győzelemmel abszolválták ezt a párharcot a Stadion Dyskobolii közönsége előtt. Az egy gólos siker most is tökéletes eredmény lenne Dawid Szulczek tanítványai számára, hiszen azzal még előrébb mozdulhatnak a tabellán, maguk mögött hagyva a jelenleg jobb gólkülönbsége miatt egy hellyel előrébb tanyázó Jacek Zielinski alakulatát. A vendégek még októberben nyertek utoljára idegenben és nem is túl fényes a mérlegük az otthonuktól távol, ráadásul a hazaiak jó formája is abszolút ellenük szól.

 

Piast Gliwice – Lech Poznań

Elég gyászos szezont produkál eddig a korábbi bajnokcsapat, amin egyelőre a világbajnoki szünet alatt kinevezett Aleksandar Vukovic sem tudott sokat változtatni. A Stadion Piotra Wieczorka publikuma most mégis reménykedhet egy kicsit, mert bár a címvédő érkezik vendégségbe, ami alapvetően nem jó előjel, de azon felül, hogy a kedvencek megnyerték az előző két meccsüket, John van den Brom legénysége két európai kupameccs közt van, ami jó eséllyel komoly megpróbáltatás számukra és így ezen a meccsen kevésbé lesznek koncentráltak, így ezt i lehet majd használni.

 

Jagiellonia Białystok – Górnik Zabrze

Akát „hat pontos rangadóként” is beszélhetnénk erről az összecsapásról, ugyanis a Stadion Miejski közönsége előtt két olyan gárda méri össze erejét, amelyet csak kettő pont választ el a kiesőzónától. Kétségtelenül kulcsfontosságú találkozó lesz ez, ahol is a hazai pálya előnyét élvező Maciej Stolarczyk fiaitól azt várják a szurkolók, hogy egy hónap után ismét győzelmet arassanak és ezzel eltávolodjanak valamelyest a veszélyzónától. Persze a vendégségbe érkező Bartosch Gaul együttese is három pontot szeretne szerezni, s nekik a legutóbbi idegenbeli meccsükön is összejött a siker, ami adhat némi okot a bizakodásra.