Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Egy edzőváltás esetén mindig rizikót vállal egy klub a döntéssel, mégpedig azért, mert a rossz szériából való kilábalás célja, néha kontraproduktív módon hat vissza a klubra és a gondokat csak eszkalálja a váltás. Gyanítom, hogy ez lehetett az oka annak, hogy az Arsenal vezetősége eddig húzta Emery eltávolítását a kispadról. Pedig a spanyol tréner rendesen megdolgozott azért, hogy megköszönjék neki a szolgálatait.

Ami leginkább szembetűnő volt, az a valósággal való kapcsolat teljes hiánya. Az utolsó meccsén a Frankfurt ellen, ami a hetedik nyeretlen meccse volt egyhuzamban azt vélte mondani a sajtótájékoztatón, hogy „I think today we improve", vagyis „szerintem ma is előre léptünk/fejlődtünk". Egyes megnyilvánulásai már-már a szenilis kategóriába tartoztak. Persze, legyen pozitív az ember ebben a szakmában, de a realitás talaján.

Hiába voltak jó játékosai, nem használta őket jól és hiába tiéd a világ legjobb festőkészlete, ha te favágónak mész az erdőbe. Özil volt az első a sorban aztán jött Xhaka, meg Torreira ide-oda pakolgatása a pályán, és akkor még az öltözőben kialakított ellentétről nem is tettem említést. Az Aubameyangra áthelyezett csapatkapitányi karszalag, amivel az egész csapat szavazatát rúgta föl, már csak a végjáték része volt.

A védelemmel nagyon komoly gondjai voltak. Ebben a szezonban három meccset tudott lehozni kapott gól nélkül: az Európa Ligában a Frankfurt és a Standard Liege ellen, és az angol Ligakupában a második ligás Nottingham ellen.

Az idei sztárigazolás Nicolas Pepe formahanyatlása sem az ő javára hajtotta a malmot. Tizenkét találkozón egy gól és két gólpassz nem éppen imponáló mutató, de a helyzetkihasználása az, ami még ennél is borzalmasabb. Mindezt a nyolcvanmillió eurós átigazolási díjhoz csapva érthető a felháborodás.

Ideiglenesen Fredrik Ljungberg veszi át a csapatot, aki százötven napja segíti Emery munkáját. Ebből azért lehet arra következtetni, hogy hasonló gondolkodású edző lehet, mint ő. Korábban csak az Arsenaul U23-as csapatát trenírozta vezetőedzőként, de volt a Wolfsburg másodedzője is Andries Jonker mellett.

A legfrissebb tweetek egyébként a csapat tájékáról Nuno Espírito Santo nevét emlegetik, mint lehetőséges befutó. Nuno most a Wolverhampton Wanderers csapatát irányítja. Az előző szezonban bravúrosan érték el a hetedik helyezést a ligában, de idén is ott vannak az élmezőnyben. Korábban a Porto, a Valencia, a Rio Ave és a Panathinaikos mestere is volt. Ennek ellenére a szurkolók hangosan tüntetnek ellene.

Nehéz lehet ezekben az időkben az Ágyúsoknak szurkolni…

Kapcsolódó cikkek