Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Norvégia U19-Magyarország U19, szerda 13:00

A norvég U19-esek ellen tavaly még Usain Bolt is megmutathatta egy edzőmeccsen, hogy mit tud, ám játékerejüket jól mutatja, hogy a jamaikai futóval felálló, norvég első osztályban szereplő Strømsgodset is kénytelen volt meghajolni az ifjú trónkövetelők előtt.

A skandinávok keretében a legtöbben a hazai bajnokságban edződnek, de Colin Rösler személyében akad Manchester City (U23), Edvard Tagsethében pedig Liverpool (U23)-as játékos is. Magyar szempontból jó hír, hogy az együttes legnagyobb sztárja, az ötmillió eurót érő Erling Håland (Salzburg) kimaradt a keretből.

Hiányozni fog a mieink legjobbja is, az ugyancsak Salzburgban tündöklő Szoboszlai Dominik személyében, aki immár a felnőttválogatott tagjának mondhatja magát.  Biztató ugyanakkor, hogy a keret magja már a két évvel ezelőtti U17-es EB-n is együtt volt, így az összeszokottsággal biztosan nem lesz probléma. Szoboszlai távollétében vezérszerep hárulhat a portugál másodosztályú Benfica B-ben nemrég bemutatkozó Csoboth Kevinre, a Ferencvárosban egyre több lehetőséget kapó Csonka Andrásra, vagy a Puskás Akadémia kulcsemberére, Kiss Tamásra – de sok múlik majd azon is, hogy kapusunk, Ásványi Balázs milyen napot fog ki. Különleges mérkőzés lesz a mai, a magyar-norvég kettős állampolgár, Torvund Alexander számára, aki több klubtársával is összefuthat a pályán, hiszen annak a norvég élvonalbeli Stabaeknek áll szolgálatában, amely több futballistát is foglalkoztat a norvégok keretéből.

A mieink viszonylag könnyen, csoportgyőztesként jutottak az elitkörbe, ugyanez nem mondható el az északiakról, akik csak egyel jobb gólkülönbségüknek köszönhetik, hogy befutottak a szlovákok előtt a továbbjutást jelentő második helyre.

Álomsorsolásról nem beszélhetünk, ugyanakkor a két csapat hasonló játékerőt képvisel, így szoros mérkőzést várunk.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt 1.58

 

A magyar keret:

Kapusok: Kovács Péter (DVSC), Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Kiss Ágoston (Haladás)

Védők: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Újvárosi Ádám (DVSC), Csóka Dániel (DAC), Majnovics Martin (Mattersburg), Major Gergő (Puskás Akadémia), Temesvári Attila (Budapest Honvéd), Bolla Gergő (Haladás)

Középpályások: Csonka András (Ferencváros), Szendrei Norbert (Bp. Honvéd), Nándori Botond (Csákvár), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia) , Bencze Márk (Vitesse), Szánthó Regő (ETO FC Győr)

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Schön Szabolcs (MTK Budapest), Csoboth Kevin (Benfica), Szerető Krisztofer (FTC), Tímári Norman (Kelen) , Torvund Alexander (Stabaek)

 

Kapcsolódó cikkek