Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Eintracht Frankfurt vs. Red Bull Salzburg, csütörtök 18:55

A Bajnokok Ligája után az Európa Liga is magyar résztvevővel tér vissza. Gulácsi Péter szerdán remekelt a Tottenham ellen aratott 1-0-ás győzelem során, csütörtökön pedig a Leipzig testvérklubjában Szoboszlai Dominik mutathatja meg, hogy mire képes. 

Az ellenfél az az Eintracht Frankfurt lesz, akik tavaly egy hajszállal maradtak le a fináléról, miután a későbbi győztes Chelsea csupán büntetőkkel tudta búcsúztatni őket a legjobb négy között. Azóta alaposan meggyengült az Eintracht, a Bundesligában csupán a tizedik helyen szerepelnek, bravúrok sokaságára lenne szükségük ahhoz, hogy jövőre is kipróbálhassák magukat a nemzetközi kupaporondon. Luka Jovic (Real Madrid), Sébastian Haller (West Ham United) és Ante Rebic (AC Milan – kölcsönben) távozásával három olyan játékossal lett szegényebb a Sasok kerete, aki jócskán kivette a részét a tavalyi menetelésből. Az értük kapott 100 millió euróból érkeztek rutinos (Erik Durm – 12 meccs, Stefan Ilsanker – 3 meccs, Bas Dost – 18 meccs, André Silva – 19 meccs) és feltörekvő (Djibril Sow – 26 meccs, Daichi Kamada – 31 meccs) játékosok is, akiknek nagy része alapemberré nőtte ki magát. A Frankfurt hazai pályán remekül teljesít a Bundesligában, olyan skalpokat gyűjtöttek már be a Commerzbank Arénában, mint a Lipcse (2-0) és a Bayern München (5-1) elleni győzelem, illetve a Borussia Dortmund (2-2) elleni döntetlen. A csapat legnagyobb erőssége a szélről becenterezett labdák, amikre remekül érkezik Gonçalo Paciência (10 gól/4 fejesgól). Ennek a típusú játéknak a kulcsa a szerb Filip Kostic, akinek a beadásai folyamatos veszélyt teremtek az ellenfél kapuja előtt. A Bundesliga teljes mezőnyében ő próbálkozik a legtöbb beadással – kis híján kétszer annyival, mint a lista második helyén szereplő Christian Günter. 

Forrás: Bundesliga.com

 

Aggasztó ugyanakkor, hogy Majna-parti klub jó néhány játékosára nem számíthat, köztük alapembereket is nélkülözniük kell. A csatársorból Bas Dost (14 meccs/5 gól) biztosan hiányzik majd, a középpályáról Mijat Gecinovic (14 meccs/1 gólpassz), a védelemből pedig Martin Hinteregger (20 meccs/6 gól) fog hiányozni, aki nem csupán a védekezés egyik alappillére, de a pontrúgások elsőszámú célpontja is – mind a hat szezonbeli gólját szögletrúgás után szerezte. 

 

De mi a helyzet a Salzburggal?

Négy játékos távozott a télen: Erling Haaland (Borussia Dortmund, Takumi Minamino (Liverpool) és a védelemből Marin Pongracic (Wolfsburg) és Anderson Niangbo (Genk). Az első kettő futballista kulcsfigurája volt az őszi Salzburgnak, Niangbo pedig a szezont kölcsönben a Wolfsberger csapatánál töltötte, így az ő hiánya nem hagy begyógyíthatatlan sebeket az osztrákoknál. A másik három játékos távozására is számítani lehetett, Haaland pótlására Patson Daka beépítésével már ősszel megkezdte Jesse Marsch a felkészülést; Minamino pótlására 11 millió euróért szerződtették a svájci válogatott szupertehetséget, a 19 éves Noah Okafort; Marin Pongracic pedig az ősz nagy részét partvonalon kívül töltötte sérülés miatt. Persze, a 22 meccsen 28 gólt szerző Erling Haalandot valószínűleg Daka képtelen lesz majd olyan minőségben pótolni – igaz, a 21 éves zambiai is 17 gólig jutott az idény első felében. 

Nagy kérdés, hogy mi lesz Szoboszlai Dominikkel, akinek hiába zengett a távozásáról a média az elmúlt egy-két hónap során, végül maradt a klubnál. A felkészülés során megsérült, a legutóbbi LASK ellen 3-2-re elveszített bajnokin pedig csak csereként állt be, ugyanis betegség miatt nem volt százszázalékos állapotban. A jól megszokott 4-4-2 után Marsch a LASK ellen már 3-5-2-ben küldte pályára a csapatát, ahol Szoboszlai posztriválisa, Okugawa a két csatár mögött közvetlenül kapott szerepet. Voltak korábban olyan zöngék, hogy Szoboszlai is hatékonyabban tudna játszani középen, az amerikai tréner mégis amolyan "hamis szélsőként" használta ezidáig, több-kevesebb sikerrel. Hogyha a háromvédős rendszert erőlteti tavasszal, abban az esetben biztosan más poszton kell elhelyeznie a magyar válogatott középpályást, hiszen ebben a felállásban olyan szélsők kellenek, akik védekezésben és támadásban is kiegyensúlyozott teljesítményt képesek nyújtani. 

A LASK elleni teljesítményből kiindulva egyáltalán nem biztos, hogy Szoboszlai Dominik kezdeni fog a Frankfurt ellen, hiszen a japán Okugawa meggyőző játékkal és góllal jelezte, hogy komolyan bejelentkezett a kezdőcsapatba kerülésért. Bár, tudjuk, hogy a magyar játékos a csapat legértékesebb tagja (ha a piaci értékét nézzük), amit vélhetően minél inkább fel akar pumpálni a vezetőség, hogy nyáron nagyobb pénzért értékesítsék. Az egészen biztos, hogy a salzburgiak játéka nem esett vissza Haaland és Minamino távozásával, hiszen ziccerek tömkelegét dolgozták ki a LASK ellen, viszont a helyzetkihasználás borzasztóan gyenge volt. Ez a Frankfurt ellen nem fog beleférni. Főleg úgy nem, hogy a védelem jobb oldalának menetrendszerinti járatára, Rasmus Kristensenre sérülés miatt nem számíthatnak az osztrákok. 

Patson Daka 3 százszázalékos ziccert rontott a LASK ellen.

 

A Frankfurt képes kellemetlenül játszani, a topcsapatok ellen általában agresszív letámadással igyekszik megfékezni az ellenfél lendületes támadójátékát. Vélhetően most is erre számíthatunk majd, de a salzburgiak ilyen minőségű támadókkal képesek váratlant húzni és meglepni a németeket, főleg Hinteregger hiányában. Ugyanakkor a védekezésük nincs a topon, Kristensen nélkül sebezhetőbb lesz a Salzburg jobb oldala, így Kostic vélhetően ficánkolni fog majd a bal szélen, zsákszámra érkeznek majd a beadások. 

Tipp:

Legtöbb büntetőlap: Frankfurt – 3,00

Paciência gólt szerez – 2,85

 

Hívd meg barátaidat és szerezz ingyenes fogadást, befizetési bónuszt, illetve bónuszpénzt összesen 75 000 HUF értékben!

Kapcsolódó cikkek