Európa LigaLabdarúgás

Európa Liga: Kényes helyzetben a visszavágó előtt

2022. március 15.

A második számú európai kupasorozat nyolcaddöntőinek visszavágói közül négyet rendeznek a korai időpontban.


 

 

Red Star Belgrade – Rangers FC

Nagyon kilátástalannak tűnik Dejan Stanković csapatának a helyzete, hiszen három gólos hátrányt kellene ledolgozniuk. Egyetlen bizalomra okot adó dolgot lehet felhozni talán, mégpedig, hogy Glasgow-ban két lesgólt is szereztek, illetve egy büntetőt is elvégezhettek, tehát összességében nem volt annyira lefutott az a mérkőzés, mint az eredmény alapján. Most meg kellene fordítani azt ottani dolgokat és bízni abban, hogy Giovanni van Bronckhorst fiai nem fognak betalálni, miközben a szerb bajnoknak minden összejön.

Fogadási szempontból az sokkal kifizetődőbbnek tűnik, hogy minkét fél betalál, hiszen a skót címvédőnek az az egy gól szinte teljes biztonságot jelentene és a kontrajátékuk még mindig magas szintű.

 

Bayer Leverkusen – Atalanta

A szépítő találat, amivel egy gólosra csökkentette hátrányát az odavágó Gerardo Seoane együttese, az rendkívül sokat érhet most hazai környezetben, mikor a továbbjutásért nyerni kell a németeknek. Továbbra is kiszámíthatatlan a teljesítményük, hiszen a bajnokságban is hullámzó formát mutatnak, de ugyanez a helyzet Gian Piero Gasperini legénységével is, akik egy-egy jó meccset leszámítva képtelenek önmagukat idéző játékot nyújtani.

A sok gól elvárás ebben a párharcban ezáltal pedig az izgalom is szinte garantált. Nehéz megjósolni, hogy mennyi az annyi, de jó eséllyel mindkét csapat be fog találni, így pedig már csak az lehet kérdés, hogy összesen hányszor rezdül meg a háló.

 

Galatasaray A.Ş. – FC Barcelona

Nagyot küzdött és kapott gól nélkül zárta a spanyolországi odavágót Domènec Torrent egylete, akik abban bízhatnak, hogy hazai pályán a saját közönségük előtt sikerült egy-egy támadást végig vinni és kihasználni az adódóesélyt, ami továbbjutást érhet. Ez persze nagyon nehéznek tűnik az első mérkőzés és Xavi Hernandez tanítványainak hétvégi produktuma után, mikor ismét hengereltek, de az egy másik sorozat és más együttes volt, ráadásul nem egy török katlanban.

Mindenki azt várja, hogy a katalánok kibrusztolják a továbbjutást, ha nem is könnyen, ami nagyban függhet attól, hogy mikor születik meg a találkozó első gólja, amit nekik kell szerezni ahhoz, hogy ne kelljen kellemetlen búcsút inteniük a trófeaszerzés lehetőségének.

 

AS Monaco – S.C. Braga

Két gólos hátrányban a már az első meccsen is kontrázásra építő riválissal szemben, nincs irigylésre méltó helyzetben Philippe Clement, akinek úgy kell megtalálnia a megoldást csapata gólszerzésére, hogy közben nem kapitulálhatnak, mert az végzetes lehet a hercegségbeliek számára. Ezzel szemben Carlos Carvalhal fiainak semmi mást nem kell csinálni, mint az odavágón, mikor működött a védekezés és a nagy területek okán meg voltak a lehetőségeik, amikkel ott élni is tudtak.

Bár erre a meccsre nézve esélyesebbnek tűnik a francia csapat, amely papíron magasabbra is taksált, de a pályán ez nem mindig köszön vissza és nehéz elképzelni, hogy a vendégek ne tudnának ismét élni legalább egy adódó lehetőségükkel, ami gólt és továbbjutást is jelentene nekik jó eséllyel.