Európa LigaLabdarúgás

Európa Liga: Két esélyes is idegenben kell nyerjen

2023. február 22.

A második számú európai kupasorozat visszavágói során a koraesti idősávban két döntetlenről induló párharcot is találunk.


 

 

FC Nantes – Juventus

Hazai környezetben az olaszok megmutatták, hogy tudnak jól játszani, de egyben azt is, hogy a nagy helyzetek kihasználása nem mindig megy jól és hogy a védelem hibaképes. Ezt akkor Antoine Kombouaré fiai kiaknázták és döntetlenre mentve az odavágót, most azzal a tudattal léphetnek pályára a Stade de la Beaujoire közönsége előtt, hogy reális esélyük van a továbbjutásra. Persze ehhez győzniük kell, ami cseppet sem lesz egyszerű, bár ők a hétvégi bajnokit erősen letartalékolva tudták le, ezzel is spórolva a Massimiliano Allegri irányította együttes elleni kiemelt összecsapásra. Noha a vendégek nyerték a bajnokijukat vasárnap ők nem igazán pihentettek, ami vissza is üthet akár, azonban kétségtelen, hogy továbbra is ők a párharc esélyesei, de nem lenne immár akkora meglepetés egy francia továbbjutás.

 

FC Midtjylland – Sporting CP

A nagy meglepetést okozó döntetlent követően most az MCH Aréna rajongói előtt is szeretné némileg lesokkolni a világot Albert Capellas legénysége, akik a hétfői idegenbeli négy gólos siker után kétségtelenül nagyon jó hangulatban várhatják a portugál bronzérmes elleni visszavágót. Noha az esélyek nem mellettük szólnak, már néhány alkalommal feje tetejére tudták állítani az előzetes várakozásokat azzal, hogy lebecsülték őket, s most is könnyen előfordulhat ez, ugyanis annak ellenére, hogy Rúben Amorim tanítványai is nyerték a hétfőn lejátszott bajnokijukat, nekik nem annyira jól megy idegenben, pláne nem egy komoly utazást követően, márpedig most egészen Dániáig repülhetnek, hogy ott valamiképp jobb teljesítményt nyújtsanak, mint odahaza és ezzel kiérdemeljék a továbbjutást.