Európa LigaLabdarúgás

Európa Liga: Csak a győzelem adhat reményt

2022. október 26.

A második számú európai sorozat ötödik fordulójában két topligás csapat is győzelmi kényszerben lép pályára, hogy maradjon esélyük továbbjutni.


 

 

FC Nantes – Qarabağ FK

Nem elég, hogy gyenge formában van Antoine Kombouaré legénysége, még egy olyan párosítás is vár rájuk, amelynek az első meccsén nagyon csúnya pofonba szaladtak bele, mert egy három gólos vereséget szenvedtek el az azeriekkel szemben. Most ezért is kellene visszavágni, még a négy pontos hátrány ledolgozását is csak egy sikerrel tudják reális álomként életben tartani. Qurban Qurbanov fiainak ehhez képest sokkal egyszerűbb a képlet, mert egy döntetlen is a továbbjutásukat eredményezi, de ha kikapnak, akkor is még a saját kezükben marad a sorsuk az utolsó fordulóra is.

 

HJK Helsinki – AS Roma

Ugyan csak egy ponttal rendelkezik Toni Koskela alakulata, de miután az olaszok elleni meccsen a piros lap nagyban befolyásolta az ottani esélyeiket, most pedig sérültekkel is kell számoljon az ellenfélnek, akik ráadásul fájó vereség után utaznak el északra, lehet még reménykedniük abban, hogy egy siker jelenthet akár tavaszi folytatást is majd. A vendégségbe érkező José Mourinho tanítványainak a képlet egyszerű, ha nem akarnak az EKL-be lecsúszni, nyerni kell idegenben is a finnek ellen, különben könnyen el is búcsúzhatnak az első két helytől.