Európa LigaLabdarúgás

Európa Liga: Döntetlenről jön a folytatás

2023. március 15.

A második számú európai kupasorozat nyolcaddöntőinek visszavágói során az esti idősávban két párharcban most kell dönteni az első meccs döntetlenje után.


 

 

Union Saint-Gilloise – 1. FC Union Berlin

A csoportmeccsek során oda-vissza nyertek idegenben egy góllal a felek, viszont egy hete a németországi odavágó egy hat gólos döntetlent hozott, így a továbbjutásról a Stade Joseph Mariën közönsége előtt fog döntés születni, márpedig a hazaiak a hétvégén a belga éllovas otthonában is tudtak nyerni, így pedig Karel Geraerts alakulata joggal bízhat abban, hogy bennük van még egy kör. A berlini meccsen jobban teljesítettek, de végül nem tudtak kifogni Urs Fischer tanítványain, akiknek a német élvonalban nem alakul jól a sorsuk, egyre hátrébb csúsznak annak okán, hogy nem tudnak nyerni.

 

Arsenal – Sporting CP

A lisszaboni négy gólos összecsapás után a londoniak visszatértek odahaza a bajnoki cím felé vezető útra és kérdés nélkül menetelnek előre. Mikel Arteta fia favoritként várhatják ezt az összecsapást odahaza, az Emirates Stadium publikuma előtt, akik ebben a helyzetben még elvárhatják a továbbjutást, mert az nem megy a fontosabb sorozat rovására. Az angolok újabb rotációja jelentheti a reményt Rúben Amorim együttese számára, mert nekik sem keretmélységben, sem tehetségek terén nincs más opciójuk reménykedni, mintha a legjobbjaik lépnek pályára és nagyon jó napot fognak ki. Még sosem nyertek ebben a párosításban, idegenben meg főleg nem, ami nem sok jót ígér.