Európa LigaLabdarúgás

Európa Liga: Egy lépésre a továbbjutástól

2022. október 12.

A második számú európai kupasorozat negyedik játéknapján néhány csapat már a tavaszi folytatást is bebiztosíthatja.


 

 

AEK Larnaca – Fenerbahçe

A B jelű négyesben a ciprusiak három ponttal állnak, és ha esetleg ismét vereséget szenved José Luis Oltra legénysége, akkor sincs hatalmas baj, csupán bízniuk kell abban, hogy a másik párosításban is nekik kedvezően alakul az eredmény. Abban viszont bízhatnak, hogy a törökök a hétvégén a győzelmük ellenére négy gólt kaptak, a védelmük elég pocsék formában van, s Jorge Jesus fiainak az egy pont sem lenne vészesen rossz eredmény ezúttal, de a három pont a biztos továbbjutást jelentené persze.

 

Dynamo Kyiv – Stade Rennes

A B csoport másik mérkőzésén a nulla pontos Mircea Lucescu együttese utolsó szalmaszálként kapaszkodhat ebbe a mérkőzésbe, hogy kényelmesebb helyzetbe kormányozza magát, mert akár a biztos utolsó hely összejöhet nekik, ha kikapnak és közben a másik összecsapáson is nekik kedvezőtlenül alakulnak az eredmények. Ezzel szemben Bruno Génésio tanítványai egy győzelemmel bebiztosítanák maguknak, hogy a tavasszal ott lesznek a folytatásban, s a hátralévő két meccsen már csak az első helyet kellene kivívják.

 

Real Sociedad – Sheriff Tiraspol

Három meccs, kilenc pont, eddig hibátlan mérleg, ráadásul közben a bajnokságban sem botladoznak. Imanol Alguacil alakulata akár az első helyet is megszerezheti, ha nekik megfelelően alakulnak a dolgok az E jelű kvartettben. Stjepan Tomas csapatának leginkább a harmadik hely a realitás, ha pedig pontot tudnának szerezni a baszk túra alatt, akkor kézzel fogható közelségbe kerülne számukra a tavaszi EKL.

 

Real Betis – AS Roma

Azzal, hogy múlt héten nyert az olasz fővárosban Manuel Pellegrini egylete, most azzal a tudattal léphet pályára, hogy ha ismét legyőzik a legfőbb riválisnak tartott José Mourinho fiait, akkor a csoport első helyét is csaknem százszázalékosra vehetik. A vendégeknek ezzel szemben csak a győzelem elfogadható, hogy ha nem akarnak az utolsó két meccsen vért izzadni a továbbjutásért, mert időközben a bolgárok akár négy pontra is elhúzhatnak tőlük a C jelű négyesben, amit visszahozni már nagyon nehézkes lenne.